Fra nummer ni til nummerpige

Rasmussen er ikke færdig med Grand Prix. Allerede i aften er han tilbage

Den danske viking er tilbage i aften, når Eurovision Song Contest afvikles. Foto: Mogens Flindt
Den danske viking er tilbage i aften, når Eurovision Song Contest afvikles. Foto: Mogens Flindt

TEL AVIV (Ekstra Bladet)

Med sit lange skæg og vilde hår skrev Rasmussen sig ind i dansk Grand Prix-historie, da den velsyngende viking sidste år repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest.

Juryerne rundt om i Europa var langt fra begejstrede for 'Higher Ground', men seerne var så vilde med sangen, at den trods den hårde dom fra 'profferne' endte på en samlet 9. plads.

Det strålede ud af Rasmussen, at han elskede alt ved Eurovision. Sangen, fansene, pressen og hele postyret omkring verdens største sangkonkurrence, og den 33-årige er ikke færdig med Grand Prix!

I aften er det Jonas Flodager Rasmussen, der skal være nummerpige - altså ham, der skal uddele Danmarks famøse 'douze points', men han drømmer også om at deltage i selve konkurrencen igen.

Sådan så det danske bidrag ud ved Eurovision 2018. Foto: Mogens Flindt
Sådan så det danske bidrag ud ved Eurovision 2018. Foto: Mogens Flindt

- Jeg er vildt misundelig på Leonora og håber virkelig at kunne opleve det hele en gang til. Hvis den rigtige sang dukker op, kan jeg godt finde på at stille op igen. Eller måske vil jeg også forsøge mig som sangskriver engang. Men det skal være med den helt rigtige sang - ikke sådan en skabelonsang, som jeg synes, nogle nationer kommer med. Hvis jeg skal deltage igen, bliver det for at vinde, siger han til Ekstra Bladet.

- Du vil måske være den nye Keld Heick?

- Uha, det er noget af en legende at blive sammenlignet med. Men det ville jeg da ikke have noget imod, siger Rasmussen, der har taget Grand Prix'et helt ind, hvor mange andre tidligere deltagere hurtigt tager afstand fra konkurrencen.

- Hvis man gør det, må man have haft en skidt oplevelse med det. Jeg havde det bare fedt og nød at føle den enorme opbakning, der var til mig. Og det er en oplevelse, der gør, at jeg kan gøre mange af de ting, som jeg gør i dag, siger Rasmussen, der stadig rejser landet tyndt til byfester og open by night-arrangementer og optræder med sin Grand Prix-sang.

Rasmussen har holdt fast i Rasmussen-looket. Foto: Mogens Flindt
Rasmussen har holdt fast i Rasmussen-looket. Foto: Mogens Flindt

- Jeg står ved det. Jeg har adopteret meget af det visuelle look, som blev skabt til mig i den forbindelse. Det er det, folk vil se, siger Rasmussen, der har samlet sit eget band, som han spiller med.

Når de er ude at optræde, er 'Higher Ground' altid med.

- Folk er simpelthen så søde, og jeg kan virkelig ikke komme i tanke om noget træls ved det. Måske lige bort set fra at de nogle gange savner mig derhjemme. Men heldigvis er baglandet i orden, siger Rasmussen, der bor i Langå ved Viborg med sin kone, Mia, og deres to piger.

- Min ældste på seks er meget stolt af mig. Hvis vi skal ud at spise, kan hun godt finde på at komme ind på restauranten og sige, at det var hendes far, der vandt Grand Prix'et. Det er ret sødt, indrømmer Rasmussen, der med egne ord ikke er blevet millionær af at være Rasmussen.

- Jeg har da tjent en lille mønt og klager ikke. Men jeg er blevet meget rig på oplevelser!

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Springer ud som instruktør

Ud over at rejse landet rundt som sanger underviser Jonas Flodager Rasmussen på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Derudover har han kastet sig ud i jobbet som instruktør på musicalen 'Rent', der skal spille på Viborg Teater til efteråret.

- Jeg er egentlig ikke nervøs, Det skal nok gå, siger Rasmussen, der har en del erfaring med genren.

- Egentlig skulle jeg have været vocal coach på en anden musical, men så flaskede det sig lige pludselig, og det er ret fedt, siger Rasmussen, der siden Eurovision også har udgivet sangen 'Go Beyond'.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Wow! Det er Rasmussen

Inden Jonas Flodager Rasmussen var med i Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, var han Jonas. Nu er han ret meget Rasmussen - også når han skal undervise nye elever.

- Hvis jeg har en workshop, så kan folk godt synes, at det er ret sjovt, at det er mig, der skal undervise. Koncentrationen ryger lidt, og de vil have taget billeder og sådan noget, siger Rasmussen, der har fundet sin egen måde at løse det på.

- Jeg lover dem, at det skal vi nok få klaret efter undervisningen, griner han.

Rasmussen tager gerne en Eurovision-tørn mere for Danmark. Foto: Mogens Flindt
Rasmussen tager gerne en Eurovision-tørn mere for Danmark. Foto: Mogens Flindt
 

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere