Hvad f..... laver julemanden på Grøn Koncert?

’Plads Til Forskelle’ lyder mottoet for de populære koncerter, og det lever publikummet i den grad op til

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Glædelig jul…i!

Det er midt på sommeren, men det stoppede ikke julemanden i at møde op til Grøn Koncert søndag i Valby. Med en fadøl i hånden, indstiller han jagten på et sugerør, så Ekstra Bladet kan få ham i tale.

Se også: Direktør for Grøn: Dårligt vejr rammer os økonomisk

- Julemanden er rar, alle kan lide julemanden. Vi skal ud et sted, hvor man skal have det sjovt, og derfor er det godt at være julemanden, forklarer Thomas Andreasen, der gemmer sig bag det hvide skæg og den røde dragt.

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen
 

Han er en del af et større selskab, hvor alle er i udklædning. Romere, tyrolere og sågar Holger, der lader til at være blevet fundet, er blot en del af det store entourage.

Se også: Skovler penge ind på Grøn: Er det sommerens bedste timeløn?

- Det er en tradition, at vi skal være i udklædning. Vi lægger ud med fire timer i en bus først, hvor vi får lidt at drikke, så stemningen er pumpet lidt op, og så skal vi ud at have det sjovt. Tuborg støtter et fornuftigt formål, og det vil vi gerne bakke op om. Det er tredje år nu, mens hvis du fanger os om tyve år, så siger vi forhåbentligt det samme, siger han.

Kineserne morer sig
Det er tredje år, at de tropper op på Grøn Koncert i udklædning. Turen bliver arrangeret af en restauratør og starter inde ved Tivoli, hvorfra de kommer flere steder rundt i København. Især ude ved Langelinie får turisterne sig et noget overraskende syn, når det kulørte selskab dukker op.

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen
 

- Kineserne kan lide det ude ved Langelinie, så meget kan jeg sige. Når vi kommer forbi, så synes de, at vi er meget interessante, men forhåbentlig tror de ikke, at det er medianen for det danske samfund. Men søndag formiddag er det lidt sjovt, så de får også en god tur ud af det, siger han.

Selvom Thomas Andreasens festlige udklædning tiltrækker sig opmærksomhed fra en masse gæster, så er det ikke fordi, at julemanden er garanteret stor succes hos det modsatte køn. Det er i stedet børnene, der gør store øjne, når de ser, at julemanden også kan holde en fridag.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen