Israel vinder Eurovision Song Contest

Danske Rasmussens vikingetema sikrede en særdeles godkendt 9. plads. Men Europa ville alligevel hellere have gokkende K-pop og vinkende katte

Netta vinder Eurovision Song Contest. Foto:  AP
Netta vinder Eurovision Song Contest. Foto: AP

Det blev Israel, der vandt den 63. udgave af Eurovision Song Contest, men det var en scene-hopper, der løb med meget af opmærksomheden ved lørdag aftens musikshow i Lissabon.

Da engelske SuRie sang ’Storm’, løb manden op på scenen og forsøgte at tage hendes mikrofon.

Folk hjemme i stuerne fik kun et hurtigt glimt af det, så blev der klippet væk fra skandalen på scenen. Men lyden afslørede med al tydelighed, at der var noget helt galt. SuRies stemme var væk. Kun koret kunne høres, i de sekunder det varede, før manden blev overmandet, og den engelske sangerinde genfandt fatningen og gennemførte resten af sangen til stor jubel for de 11.000 tilskuere i Altice Arena.

Jaume Marquet Cot, katalansk provokatør og spasmager, har indtaget scenen sammen med spanske Daniel Diges, som derfor får en chance nummer to som allersidste nummer under MGP før afgørelsen. (Foto: Stella Pictures) Event & Kultur Danmark næstsidst - koks i Spanien

- Nazis of the UK media, we demand freedom, nåede han ifølge BBC at sige, før han blev stoppet.

EBU, der arrangerer Eurovision Song Contest, tilbød SuRie at gå på scenen og synge endnu en gang, men det tilbud valgt hun at takke nej til.

Danske Rasmussen formåede at nå den placering i top 10, som DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme havde som erklæret mål. Og vikingen var da også meget tilfreds med sin præstation.

- Det var det vildeste…det var de vildeste. Der er nothing else, altså det er sindssygt. Jeg kan mærke, at vi gutter lige steppede op, fordi det var den sidst aften i Portugal. Jeg er tilfreds, sagde han kort efter, han havde været på scenen.

Event & Kultur Kort før finalen: Sådan har Rasmussens nerver det

Afstemningen afslørede, at de professionelle juryer i Europa ikke var vilde med 'Higher Ground'. Da juryens stemmer var givet, lå Rasmussen på en overraskende og skuffende 20. plads. Men så kom folket til, og de er vilde med vikingen!

Seerstemmerne bliver delt ud på den måde, at det land, der har fået færrest stemmer, bliver nævnt først. Omvendt bliver den nation, der får flest point råbt op til sidst. Og det varede længe, før Danmark blev nævnt. Rigtig dejlig længe.

Rasmussen kan bryste sig af at være folkets nummer fem. De gav ham en flot 5. plads og 188 point.

Juryen og seernes stemmer rækker til en samlet 9. plads til danskeren.

Event & Kultur Eftertragtede Rasmussen savner sine piger

Sejr eller ej, så skal de danske vikinger nok holde en fortjent fest, efter 14 dage med prøver og pressemøder i Lissabon.

Scene-hopperen derimod skal 'hygge' sig med det portugisiske politi, der har ham i varetægt.

Rasmussen er tydeligvis glad for rock. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Vilde vikinger amok over modstander

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Netta vinder Eurovision Song Contest. Foto: AP
572 kommentarer
Vis kommentarer