Kort før finalen: Sådan har Rasmussens nerver det

Vikingen melder sig fuldstændigt klar til at forsvare de danske farver i aften

Så skal de danske vikinger kun synge 'Higher Ground' én gang mere. Video: Mogens Flindt

Lørdag aften hviler 11.000 par øjne i Altice Arena på Jonas Flodager Rasmussen, når han med sangen 'Higher Ground' repræsenterer Danmark ved Eurovision Song Contest. Nåh ja, så er der også op mod 200 millioner seere, der ser med fra tv-skærmen.

Det er nærmest svimlende høje tal. Men det tager den danske viking med ophøjet ro, da Ekstra Bladet møder ham kort før, det går løs med den 63. udgave af verdens største musikkonkurrence.

Event & Kultur Av-rovision: Deltager styrter af scenen

- Nerverne har det fint nok, siger Rasmussen og fortsætter.

- Det er altid rart at føle sig klar og ok tilfreds efter den sidste generalprøve. Så de ligger godt nede i mavsen nu, siger han om nerverne.

Lørdag eftermiddag var der generalprøve på finalen i en udsolgt arena, og opbakningen kan tydeligt mærkes, mener Rasmussen.

- Salens power gør, at man lige giver den en ekstra skalle, siger det danske Grand Prix-håb, der er 100 procent klar til at give den alt, hvad den kan trække i aften.

31-årige Eleni Foureira er ret godt skåret. Foto: Privat Event & Kultur Se billederne: Hamrende hot og sikker på sejr

Sammen med sine korsangere er han på scenen som nummer 15 mellem Tjekkiet og Australien, og det passer danskerne glimrende.

- Jeg synes, at de ligger godt til os, fordi de er så forskellige, så vi bliver forhåbentlig ikke glemt i den blok, siger Rasmussen.

Det er fra klokken 21 det går løs i Lissabon. Følg med her på eb.dk, hvor vi dækker Eurovision live fra LIssabon.

Thomas Stengaard har skrevet 'You Let Me Walk Alone' sammen med tre andre. Foto: Kim Vadskær Event & Kultur Danske Thomas stiller op for Tyskland: Den handler om liv og død

5 kommentarer
Vis kommentarer