Læsere: Gammel Grand Prix-sang er snyd

Det er ikke i orden at Danmarks Radio tager en sang med til Melodi Grand Prix’et som har været spillet adskillige gange før, mener Ekstra Bladets læserne

Ekstra Bladet kunne torsdag aften afsløre, at Dansk Melodi Grand Prix i år ikke bliver en helt lige konkurrence.

Se også: DR-skandale lurer: Gammel sang med i Melodi Grand Prix

Den sang som dansk-australske Anja Nissen skal synge, er nemlig langt fra ny. Det er Emmelie de Forest, der sammen med Rune Westberg og MoZella har skrevet nummeret 'Never Alone', og den tidligere Grand Prix og Eurovision-vinder har selv turneret rundt med netop den sang.

Hos Danmarks Radio er man lige nu ved at finde ud af, hvad man skal stille op med den gamle sang. Reglerne på området er så bøjelige, at licens-kanalen stort set kan gøre som de vil. Smide den ud – eller beholde den i sangkonkurrencen, der løber af stablen den 13. februar i Horsens.

Læsere: Snyd
Men Ekstra Bladets læsere er ikke i tvivl. Det er snyd, at tage en sang med til Grand Prix’et der ikke er ny.

Over 17.000 læsere har stemt og over 60 procent kalder det snyd. Helt præcis synes knapt 63 procent, at det ikke er i orden, mens 37 procent har det ganske fint med at den gamle Grand Prix-tradition med at sangene skal være spritnye ikke længere er gældende.

Se også: Keld Heick: Synd at kassere gammel Grand Prix-sang

Jørgen de Mylius, der i en årevis var Mr. Grand Prix i Danmark, har selv prøvet at være ham, der skulle smide en deltager ud af konkurrencen.

- Jeg har smidt Grethe Ingmann ud, fordi hun havde sunget en sang én gang på et diskotek i Ringsted. Det var så ubehageligt og jeg følte mig meget som en politibetjent. Men reglerne var klare – det er de åbenbart ikke i dag, siger han til Ekstra Bladet.

At der er blødt lidt op for Grand Prix-reglerne kan Mylle godt forstå, men at de er så uklare er måske ikke helt hensigtsmæssigt.

- Jeg ved ikke hvorfor Danmarks Radio har blødt reglerne op. Men der må være en grænse for, hvor det stopper, siger Jørgen de Mylius. (Foto: Thomas Sjørup)
- Jeg ved ikke hvorfor Danmarks Radio har blødt reglerne op. Men der må være en grænse for, hvor det stopper, siger Jørgen de Mylius. (Foto: Thomas Sjørup)

- Hvis ikke reglerne for sådan en konkurrence er klare, skrider det – og til sidst er det måske slet ikke nye sange, der stiller op. Bløde regler kan få tingene til at flyde ud i alle mulige mærkelige retninger, siger Jørgen de Mylius.

Danmarks Radio regner med at have fundet ud af, hvad der skal ske med 'Never Alone' i starten af næste uge.

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere