Nicolas Bro i form som Kong Arthur i skoven

Kæmpe drama om sagnkongen i Ulvedalene i Dyrehaven

Nicolas Bro har titelrollen i 'Kong Arthur' i Ulvedalene til næste år. Foto. Linda Johansen
Nicolas Bro har titelrollen i 'Kong Arthur' i Ulvedalene til næste år. Foto. Linda Johansen

En ny og spændende udgave af fortællingen om sagnkongen, Kong Arthur - ham med alle ridderne om det runde bord og sværdet i stenen - ser dagens lys til næste sommer.

fra venstre Peter Gilsfort, Marie Louise Wille, Nicolas Bro, Martin Hestbæk, Søren Poppel og Ole Lemmeke. Foto: Linda Johansen
fra venstre Peter Gilsfort, Marie Louise Wille, Nicolas Bro, Martin Hestbæk, Søren Poppel og Ole Lemmeke. Foto: Linda Johansen
 

Det sker i Ulvedalene i Dyrehaven, hvor Det kongelige Teater traditionen tro hvert andet/tredje år flytter en malerisk forestilling ud under trækronerne i naturen.

Se også: Musketerer spiller som død og helvede

Og det er Nicolas Bro, der har fået rollen, som kongen, der på alle planer har sit at slås med.

- Der er mange historier om Kong Arthur, og det Jokum Rohde har skrevet til os nu, ligner på ingen måde en Disney-historie. Det er et drama om et mand og et land i forfald. Han har ikke længere den opbakning, han havde - selv dronning Guinnevere er begyndt at tvivle på ham, og Sir Lancelot benytter da også lejligheden til endnu en gang at forsøge at score den smukke Guinnevere fra sin ven, fortæller Bro.

Se også: Stjerner til hest

Dette er den sande historie, forsikrer man på Det kongelige Teater, men der er blink i øjnene, mens man siger det, og der er ingen tvivl om, at Rohdes 'Kong Arthur' er historien om legenden med et tvist og rigtig meget kant.

Der vil være 10-12 skuespillere på scenen foruden 100 statister, kor og ryttere og 30 heste.

Det er en kæmpe forestilling, som det koster budgetteret 22.000 mandetimer at lave og afvikle.

Se også: Ny Robin Hood: Bo Larsen som fordrukken munk

F.eks skal der flyttes 250 tons jord (og det skal flyttes tilbage igen, for skoven skal efterlades, så man slet ikke kan se, at teatret har været der) En kælder på 250 kvadratmeter skal udgraves og støbes i beton (hvilket også skal dækkes til efterfølgende) Og der skal lægges 4.000 kvadratmeter barkflis i et lag på ti cm. og det skal vedligeholdes i hele spilleperioden.

Fra premieren d. 25 maj. og frem til d. 2. juli kan Teatret i Ulvedalene underholde 3.600 gæster per aften, og det er syvende gang, at der er teater i skoven denne gang. Oprindelig var der teater i Ulvedalen fra 1910 og 39 år frem. Så opstod der en mindre pause på 50 år, før Det kongelige Teater igen tog handsken op i 1996.

Det  spektakulære drama har ud over Bro et cast bestående af bl.a. Marie Louise Wille, Martin Hestbæk, Ole Lemmeke, Tammi Øst og Peter Gilsfort, og de kan så 'vælte sig rundt' i sort magi, blodskam, slagsmål og meget andet guf i de kæmpe actionscener.

Forestillingens mange riddere - herunder også kong Arthur vil blive udstyret med både heste og sværd, men det har Bro ingen problemer med.

- Jeg havde en rolle i Steven Spielbergs 'Warhorse', og her lærte jeg at sidde på en hest. Men jeg indrømmer, at jeg ikke har haft en rolle, hvor jeg både skal kunne ride fægte og tale. Det tror jeg nu heller ikke bliver tilfældet her. Selv om jeg er debutant i Ulvedalene og ikke helt ved, hvordan forestillingen skal afvikles, så kan jeg se, at jeg får mange replikker, så min ridning bliver nok mest for et syns skyld, mener Nicolas Bro.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer