Odense er rykket i Superligaen - men er en skuffelse

Odense Sommerrevy åbner revysæsonen med et stjernehold i teltet på Engen i Fruens Bøge. Desværre skyder kanonerne med løst krudt; ideerne er bedre end teksterne

Bodil Jørgensen, Vicki Berlin, Niels Olsen, Thomas Mørk og Lars Arvad spiller med i Odense Sommerrevy. Foto: Odense Sommerrevy
Bodil Jørgensen, Vicki Berlin, Niels Olsen, Thomas Mørk og Lars Arvad spiller med i Odense Sommerrevy. Foto: Odense Sommerrevy

 

Odense Sommerrevy. Tekst og musik af: Niels Olsen, Morten Wedendahl, Rasmus Søndergaard, Kasper Le Fevre, Sven Gyldmark, Vicki Berlin, Søren & Rasmus Baastrup, Henrik Mygind, Mad Reuther, Vase & Fuglsang, Kai Normann Andersen, Jacob Weble, Jantzen/Aagaard, Søren Anker Madsen, Leif Maibom, Jacob Morild og Thomas Mørk.

Instruktion og koreografi: Joy Maria Frederiksen. Scenografi: Thomas Mørk. Kostumer: Grith Deleuran. Kapelmester: Morten Wedendahl.

Medvirkende: Bodil Jørgensen, Vicki Berlin, Niels Olsen, Thomas Mørk og Lars Arvad.

Spiller til 9. juni på Engen i Fruens Bøge.

Anmeldt 10. maj (premiere)

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Med tilgangen af Bodil Jørgensen og Niels Olsen er Odense Sommerrevy for alvor rykket op i sommerrevyernes superliga. De er to af Danmarks bedste revyskuespillere og især Bodils folkelige popularitet har for alvor smittet af på billetsalget. 18.200 solgte billetter og 13 ekstraforestillinger allerede inden premieren i aftes aftvinger i den grad respekt.

Læg dertil, at revydirektør Lars Arvad råder over de mest fantastiske faciliteter i det store telt på Engen, som selv Cirkusrevyen må misunde deres efternøler af en lillebror.

Men hvad nytter det at have et stjernehold af revykunstnere på scenen – de andre er Thomas Mørk, Vicki Berlin og Lars Arvad selv, samt 30 års jubilaren Morten Wedendahl som bundsolid garant for at musikken spiller præcis, som den skal – hvis det materiale, der er at arbejde med, ikke er godt nok?

Foto: Odense Sommerevy
Foto: Odense Sommerevy

Gode ideer er der nok af, og mange sjove øjeblikke, men det kniber med løfte dem op til - nå ja revykunst. Det er næppe sidste gang, vi ser Donald Trump og Kim Jong-Un mødes på scenen og synge om at være misforstået af verden, men teksten er som de fleste andre i revyen ikke lige så gennemslagskraftig som billedet.

De mest originale numre kommer i en godkendt første akt, hvor Bodil Jørgensen assisteret af gummimennesket Thomas Mørk forklarer maskeringsforbuddet, og hvor man giver et morsomt bud på hvordan kommerciel underholdning vil se ud efter medieforliget. Begge er skrevet og udtænkt af Vase & Fuglsang. Første akts finale, hele holdet i ’68, der synger om at verden vil være et bedre sted uden krig, racisme og ulighed om 50 år - hmm? - er også vellykket. Efter pausen bydes der på gensyn med velkendte figurer som Vicki Berlins Camilla, Olsen og Jørgensens jyske folkedansere med sjofel sang, De lystige gøglere på Engen og Bodil Jørgensens elskelige kattedame, der savner rummelighed overfor katte i Vollsmose. Fælles er, at de alle er set sjovere og bedre før.

Odense Sommerrevy er ikke dårlig, men den skuffer ved at forskertse muligheden for at blive rigtigt god.

Foto: Odense Sommerevy
Foto: Odense Sommerevy

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

HOT

Odense har Danmarks mest sympatiske revy, hvor 75 frivillige hjælper ildsjælen Lars Arvad med at skabe en blivende revysucces. Stemningen er helt i top.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

NOT

Det er ærgerligt, at man slet ikke udnytter makkerparret Olsen og Mørks fælles kvaliteter. Tænk hvad det ikke kunne være blevet til.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Anmeldt af Morten Buckhøj.

Foto: Niels S. Andersen/All Over Press Denmark
Foto: Niels S. Andersen/All Over Press Denmark

Morten Buckhøj er 55 år. Han freelancejournalist med særlig interesse for og viden om  teater og revy. Han anmelder alle de største danske revyer for Ekstra Bladet – med lige dele kærlighed og kant. Og hvis du synes, efternavnet lyder bekendt, så er den god nok; Morten er søn af afdøde Jørgen Buckhøj, der nok er endnu mere kendt under navnet Mads Skjern fra sin glansrolle i ’Matador’.

0 kommentarer
Vis kommentarer