Overrasket tv-kendis: - Jeg vidste intet

Youtuberen Julia Sofia Aastrup måtte læse om aflysningen af Guldtuben på Ekstra Bladet

Anders Matthessen gav Youtuberne tørt på, da han leverede sit såkaldte 'roast' under awardshowet i 2017. Video: SPLAY

- Jeg læste om aflysningen på Ekstra Bladet, så jeg har ikke vidst noget, fortæller hun, da vi spørger hende, hvordan hun modtog beskeden om, at prisuddelingen Guldtuben i år er aflyst.

- Det er jo faktisk utroligt nok i forhold til, at jeg var vært ved sidste års show, tilføjer hun.

I går kunne Ekstra Bladet afsløre, at 'Guldtuben', der ellers har været afholdt de seneste fire år, i år er aflyst. Det bekræftede SplayOne, der står bag prisuddelingen.

- Vi rykker showet til næste år. Det gør vi af flere årsager. Først og fremmest fordi showet har nået en størrelse, der forpligter, at man gør det ordentligt, fortalte country manager Jacob Ringsing Gallaus til Ekstra Bladet.

Fie Laursen i rødt på den røde løber til sidste års 'Guldtuben' i Royal Arena. Foto: Henning Hjorth Event & Kultur Stor mystik om 'Guldtuben 2019'

Youtuberen Julia Sofia Aastrup var vært ved 'Guldtuben' 2018. Foto: POLFOTO
Youtuberen Julia Sofia Aastrup var vært ved 'Guldtuben' 2018. Foto: POLFOTO

For stort
Youtuber og forfatter Julia Sofia Aastrup er ærgerlig over, at prisuddelingen, der hylder de populære YouTube- og Instagram-stjerner, ikke bliver til noget i år. Ifølge hende, er det en begivenhed, hun ser frem til hvert år.

Alligevel mener hun, at aflysningen af dette års show er helt fint, hvis det betyder, at showet til næste år bliver bedre. For efter fire år har Guldtuben, ifølge hende, ændret sig markant.

- Influencer-verdenen har ændret sig. Før var det et YouTube-show, nu er det et influencer-show. Og hvornår er man det ene eller det andet? Jeg kendte Guldtuben som et YouTube-show, så jeg tror, at det er blevet for stort. Og med for mange forskellige mennesker, fortæller og fortsætter:

- Jeg kunne virkelig godt lide det første år af 'Guldtuben', hvor vi ankom på samme tidspunkt og gik ind sammen med vores følgere.

Julia Sofia Aastrup er ikke længere single. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Danske kendte Dansk stjerne er blevet kæreste med 30-årig kvinde

Hun håber, at prisuddelingen i 2020 vender tilbage i den rette 'YouTube-ånd' i stedet for, at det blot handler om at toppe sig selv år efter år.

- For mit vedkommende behøver det ikke være et kæmpe show. Det vigtigste for mig er, at det er et show i den rette YouTube-ånd. Et show hvor vores følgere kommer tættere på os, og vi kommer tættere på vores følgere.

Og netop det med at komme tættere på sine mange følgere, er det, Julia Sofia Aastrup ser som Guldtubens største force.

- Alle muligheder, vi kan få for at møde vores følgere, er at foretrække, for det er jo dem, vi gør det for. Jeg vil vise dem, at jeg er den samme i virkeligheden, som jeg er på YouTube og Instagram. Guldtuben er et rigtig godt arrangement til netop det formål.

Julia Sofia Aastrup med sin tidligere 'Vild med dans'-partner Frederik Nonnemann ved 'Guldtuben' 2017. Foto: Anders Kjærbye
Julia Sofia Aastrup med sin tidligere 'Vild med dans'-partner Frederik Nonnemann ved 'Guldtuben' 2017. Foto: Anders Kjærbye

Reaktioner på aflysningen

Ekstra Bladet har spurgt tre tidligere vindere af 'Guldtuben' om, hvad de mener om aflysningen af dette års show.

Morten Münster, har 347 tusind abonnenter på youtube. Vandt ved Guldtuben 2016 prisen ’Årets humor’:
- Umiddelbart gør det mig ikke så meget. Splay har jo nok sine gode grunde. Jeg tænker, de gerne fortsat vil have et stort og gennemtænkt show, og det ikke skal laves, bare fordi det skal laves. Derfor er en aflysning/rykning nok det mest oplagte, hvis showet alligevel ikke ville kunne fremgå som de ville, hvis de lavede det nu.

Rasmus 'Lakserytteren' Kolbe, har 44 tusind abonnenter på youtube. Vandt ved Guldtuben 2017 prisen ’Årets bedste på Snapchat:
- Jeg syntes faktisk ikke et Award show er den bedste måde at hylde dansk YouTube. Jeg så gerne at man lavede en branchefest i stedet, ala Vidcon i USA og England, hvor der var mulighed for at Youtubere mødtes og udveksler erfaring og sammen udvikler mediet endnu mere.