Parken i 'shit'-storm forud for Stones

Pis og lort: Det tager op mod en halv time at lade vandet i Parken på grund af toiletternes ringe placering, fortæller en af flere sure koncertgængere

- Jeg kunne simpelthen ikke komme derned til toiletterne. Jeg var aldrig kommet tilbage igen, og jeg havde aldrig fundet min mand, siger en gæst, Ekstra Bladet har talt med. Foto: Polfoto/Valdemar Jørgensen
- Jeg kunne simpelthen ikke komme derned til toiletterne. Jeg var aldrig kommet tilbage igen, og jeg havde aldrig fundet min mand, siger en gæst, Ekstra Bladet har talt med. Foto: Polfoto/Valdemar Jørgensen

Parken har før fået hug på grund af dårlig lyd, men nu er spillestedet endt i en shitstorm i ordets mere bogstavelige forstand.

Stadionet har fået et utal af dårlige anmeldelser på sin Facebook-profil, efter Guns N' Roses og Volbeat har været på besøg i henholdsvis juli og august.

Se også: Metallica før Royal Arena: Vi er skide ligeglade!

Flere koncertgæster brokker sig over, at det koster alt for mange dyrebare minutter at lade vandet på grund af toiletternes uhensigtsmæssige placering.

Har man billet til en ståplads på plænen, skal man finde toiletkummer og pissoirer, der befinder sig modsat scenen i en tunnel.

Det betyder, at gæster, der skal besørge, og som eksempelvis står forrest i den såkaldte 'golden circle', må møve sig forbi det resterende stående publikum for at komme ned i den anden ende af Parken.

Hvor mange stjerner giver du Parken som spillested?

Se resultat

Hvor mange stjerner giver du Parken som spillested?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Se også: Ekstra Bladet nægtet adgang til Volbeat

Et andet kritikpunkt er lyden i Parken. Ifølge landets koncertanmeldere svinger kvaliteten, og somme tider er akustikken 10-4. Her ses Axl Rose fra Guns 'N Roses, der spillede i Parken i slutningen af juli.  Foto: Anthon Unger
Et andet kritikpunkt er lyden i Parken. Ifølge landets koncertanmeldere svinger kvaliteten, og somme tider er akustikken 10-4. Her ses Axl Rose fra Guns 'N Roses, der spillede i Parken i slutningen af juli. Foto: Anthon Unger

Opgav på vej tilbage
En af dem, der havde store problemer med at få fuld valuta for pengene, efter hun havde betalt i dyre domme for at se Volbeat i Parken i sidste weekend, er 37-årige Helle Benedicte Smed.

- Det, Parken stiller til rådighed, er så ringe, så vi aldrig stiller vores ben der igen. Jeg tager hellere et fly til London og hører det, jeg vil høre, der, siger hun.

Se også: Se billederne: Dansk festival smadrede park

Parken har i skrivende stund fået i alt 587 anmeldelser på sin Facebook-profil. 118 af disse er en- eller tostjernede, mens 322 er femstjernede. Foto: Thomas Sjørup
Parken har i skrivende stund fået i alt 587 anmeldelser på sin Facebook-profil. 118 af disse er en- eller tostjernede, mens 322 er femstjernede. Foto: Thomas Sjørup

Helle Benedicte Smed, der havde betalt 650 kroner for en billet til 'golden circle', forklarer, at hun måtte opgive at komme tilbage på plænen efter tisseturen, fordi hun blev 'fanget' i tunellen.

- Det tog os (Helle Benedicte Smed og hendes mand, red.) 10 minutter at komme hen til toiletterne, men det værste var, at vi måtte droppe at gå ind igen, fordi der var propfyldt med folk, som nok havde opgivet at komme ind på plænen, siger hun og fortsætter:

- Jeg gider ikke at stå i en lang gang og høre musik. Forrest var der masser af plads, så hvis arrangørerne havde gjort deres job, kunne de sagtens have rykket folk frem.

Se også: Håbløst: Popfadæse i Parken

Under al kritik
En anden, Ekstra Bladet har talt med, kalder toiletforholdene kritisable.

- Det er under alt kritik, siger 46-årige Christina Laumann Skovsted, der også var til Volbeat-koncerten.

Se også: Robbie i Parken: En færdig mand

Christina opgav at gå på toilettet samt at indtage mere vådt til Volbeat-koncerten, efter hun  så toiletternes placering. Foto: Privat
Christina opgav at gå på toilettet samt at indtage mere vådt til Volbeat-koncerten, efter hun så toiletternes placering. Foto: Privat

Hun skulle også på toilettet, men opgav at finde et.

- Jeg skulle hele vejen ned igennem plænen. Der er 20.000, så jeg gav op på halvvejen. Det ville nok have taget en halv time, siger hun.

- Jeg kunne simpelthen ikke komme derned til toiletterne. Jeg var aldrig kommet tilbage igen, og jeg havde aldrig fundet min mand.

Parken Sport og Entertainment havde sidste år et overskud på 302 millioner kroner. Foto: Polfoto/Torben Ånddahl
Parken Sport og Entertainment havde sidste år et overskud på 302 millioner kroner. Foto: Polfoto/Torben Ånddahl

For mange mennesker
En tredje, den 46-årige Sune Fredell, skulle ryge, kort inden koncerten gik i gang.

Det foregår tæt på samme sted, som hvor toiletterne til de stående gæster befinder sig.

- Det tog os en time at komme ud at ryge og inden igen, og der er ikke langt fra rygeområdet og tilbage til plænen, siger han.

- Der mangler styring af folk. Vi nåede kun med nød og næppe, tilføjer han.

Sune Fredell kritiserer opsætningen i Parken. Foto: Privat
Sune Fredell kritiserer opsætningen i Parken. Foto: Privat

Se også: Guns N' Roses i Parken: Mød deres største danske fan

Parken Sport og Entertainment oplyser ikke, hvor meget virksomheden tjener på at holde koncerter, men virksomheden skriver i sin årsrapport, at F.C. København og stadion står for 35 procent af indtægterne.

Ifølge Ekstra Bladets beregninger vil billetomsætningen fra koncerten med Rolling Stones 3. oktober i år ligge på over 55 millioner kroner, hvilket er rekord for hovedstadens nationalstadion.

Parken går i flyverskjul: Ikke vores ansvar

 

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Parken. Avisen ville blandt andet spørge personerne bag Parken, om de vil stille andre toiletter til rådighed.

Det har dog ikke været muligt at få et interview med Parken, der skriver følgende i en e-mail:

'(...) det er Live Nation, der sælger billetter og arrangerer, så ansvaret er deres'.

Heller ikke Live Nation har ønsket at medvirke i et interview med Ekstra Bladet. Koncertarrangøren skriver dog følgende i e-mail:

'Vi vil rigtig gerne kunne lave en toiletbygning i den ende, hvor scenen som regel står, men der bliver også spillet fodbold på stadion, så det kan nok ikke lade sig gøre. Spøg til side - der er det antal toiletter, som der altid har været i Parken, og alle toiletter var i brug i lørdags.

Derudover var der ikke flere koncertgæster på plænen end til alle andre koncerter i Telia Parken. Når det er sagt, tager vi selvfølgelig kritikken videre med vores evaluering med Parken, for vi vil som altid bestræbe os på at skabe den bedste oplevelse for gæsterne'.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen