Rasmussens rutsjetur: For satan, mand!

Jonas Flodager Rasmussen og 'Higher Ground' faldt ikke i de europæiske juryers smag

Hør danskerne om den vilde oplevelse efter finalen. (Video: Mogens Flindt)

Det tegnede længe til, at Rasmussen kunne inkasserer noget af en snitter ved lørdag aftens Eurovision Song Contest.

Da juryerne skulle uddele point, var der ikke mange af slagsen til den 33-årige viking fra Danmark. Afstemningen afslørede, at de professionelle juryer i Europa ikke var vilde med 'Higher Ground', og da de havde givet deres stemmer, lå Rasmussen på en overraskende og skuffende 20. plads.

Men så kom folket til, og de er vilde med vikingen!

Netta vinder Eurovision Song Contest. Foto:  AP Event & Kultur Israel vinder Eurovision Song Contest

Seerstemmerne bliver delt ud på den måde, at det land, der har fået færrest stemmer, bliver nævnt først. Omvendt bliver den nation, der får flest point råbt op til sidst. Og det varede længe, før Danmark blev nævnt. Rigtig dejlig længe.

Rasmussen kan bryste sig af at være folkets nummer fem. De gav ham en flot 5. plads og 188 point.

Det rækker til en samlet og i den grad godkendt 9. plads.

- For satan en rutsjetur mand. Vi blev ikke prioriteret hos landenes jury, men dem, der tæller, er seerne og alle dem ude i verden, som har stemt på os som den 5. bedste. Det havde jeg selvfølgelig håbet på, men egentlig kun turde drømme om, lyder det fra Rasmussen i en pressemeddelelse.

Event & Kultur Kort før finalen: Sådan har Rasmussens nerver det

- Jeg var ret sikker på, at vi nok skulle få stemmer af seerne, men jeg havde ikke turde håbe på, at mine vikinger og jeg kunne komme op på en samlet 9. plads efter at have set juryens resultat. Jeg er vanvittig glad og stolt over, at vi er kommet med i top 10!

Ikke overraskende er han lettet og lykkelig over resultatet, som er det bedste for Danmark, siden Basim blev nummer ni i 2014.

- Af hjertet tak for en kæmpe oplevelse, tak til opbakningen fra Danmark  - det har været en hel enorm støtte på hele denne fantastiske Eurovision-rejse. 

Rasmussen og co. kunne som alle os andre blot se til, da en 'sceneløber' afbrød britiske SuRie i hendes nummer og stjal mikrofonen. (Video/foto: AP)

183 kommentarer
Vis kommentarer