Revolutionære socialister vil stoppe Melodi Grand Prix

Demonstranter fra København, Odense og Aarhus vil forsøge at bremse dansk Eurovision-deltagelse i Israel

Årets deltagere i dansk Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt
Årets deltagere i dansk Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt

De selverklærede revolutionære socialister fra Socialistisk Ungdomsfront har arrangeret en bustur til Jyske Bank BOXEN lørdag til Herning, hvor der afholdes dansk Melodi Grand Prix.

Bussen, der afgår fra København lørdag formiddag, vil undervejs samle demonstranter op i Odense og Aarhus.

Det er dog ikke for at synge med på 'Bagedyst'-Jasmin, Sigmund eller Julie Berthelsens sange eller lade sig bade i konfetti, at de unge rejser samme vej som de ti deltagere i årets Melodi Grand Prix.

Værterne ved lørdagens show er Kristian Gintberg og Johannes Nymark. Foto: Mogens Flindt
Værterne ved lørdagens show er Kristian Gintberg og Johannes Nymark. Foto: Mogens Flindt
 

Formålet med busturen til den kulørte sangkonkurrence er nemlig at presse DR til at droppe den efterfølgende danske deltagelse ved Eurovision-konkurrencen, der i år afholdes i Tel Aviv i Israel.

Barnestjernen Anne Gadegaard fødte en lille datter 22.januar i år. Foto: TV3 Danske kendte Barnestjerne har født: Det skal hun hedde

Fængsling og drab
På deres hjemmeside - ungdomsfront.dk - skriver de følgende om deres planlagte demo:

'Vi vil lægge pres på DR og de deltagende sangere for at de skal aflyse deres deltagelse i Eurovision - Danmark skal ikke være med til hvidvaskning af apartheid!'

Ungdomsfronten, der samarbejder med Palæstina Aktion, Boykot Israel Dk og International Forum, skriver endvidere, at den danske deltagelse i den populære sangkonkurrence vil bidrage med normalisering af blandt andet fængslinger af børn og drab på ubevæbnede demonstranter.

Midt- og Vestjyllands Politi meder sig klar til opgaven og har allerede været i dialog med Jyske Bank Boxen.

- Vi har været i dialog med arrangørerne og forventer at gå i dialog med demonstranterne i morgen, når de ankommer, så de kan få anvist et sted, hvor de kan demonstrere. Vi ved ikke, præcis hvor det bliver, men der bliver ikke tale om, at de skal gemmes væk i et hjørne af en parkeringsplads siger, siger Henrik Glintborg, der er leder af beredskabscenteret hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det kører for Jasmin Gabay for tiden - både privat og professionelt. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Her er han! Dansk kendis viste ny kæreste frem

Han oplyser endvidere, at der på nuværende tidspunkt ikke er anledning til bekymring i forhold til ballade eller planmæssig afvikling af arrangementet.

- Det er en lovlig anmeldt demonstration, og folk har jo deres grundlovssikrede ret til ytringsfrihed. Vi holder selvfølgelig øje med det og tager vores forholdsregler, men vi forventer ikke, det skal give anledning til problemer, siger Henrik Glintborg om de revolutionære socialisters planlagte demonstration.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra hverken Socialistisk Ungdomsfront eller DR.

Pape på pletten
Det danske Melodi Grand Prix bliver afholdt i Boxen i Herning og vist direkte på DR1 lørdag 23. februar kl. 20.

Blandt de prominente gæster, der har meldt deres ankomst til det stort anlagte show, er blandt andre justitsminister Søren Pape Poulsen og integrationsminister Inger Støjberg.

Værterne er Kristian Gintberg, der senest stod i spidsen for DR's seerfiasko 'LIVE!', og Johannes Nymark, der sammen med gruppen Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix, men røg ud i semifinalen ved Eurovision i Stockholm i 2016

De ti sange kan høres på dr.dk/grandprix

Melodi Grand Prix-deltagerne 2019:

Sang nummer 1: 'Anywhere'

Simone Emilie

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

23 år, opvokset på Vesterbro i København, bor på Frederiksberg.

Turnerede som sopransolist i Sankt Anne Gymnasiums pigekor i blandt andet Singapore, USA og Spanien, ligesom hun gennem årene også har optrådt i forskellige bandkonstellationer og solo med sin egen musik.

- 'Anywhere' er en meget ærlig sang, der emmer af både længsel og håb, og som har en rigtig fin renhed, som jeg holder meget af. Den begynder i det stille og sårbare og ender så ud i et kæmpe brag. Sangen har lidt af alle elementer, og jeg er virkelig glad for den, siger Simone Emilie.

Sang nummer 2: 'Kiss Like This'

Jasmin Gabay

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

31 år, opvokset i København, bor i Søborg

Jasmin blev landskendt i 2018-udgaven af DRs 'Den store bagedyst', hvor hun nåede hele vejen til finalen, og var i 2017 en del af koret til Eurovision, med Anja Nissen, der repræsenterede Danmark med ’Where I Am’.

- Sangen handler om et helt særligt kys. Og så lyder den lige præcis, som, jeg synes, en ægte Grand Prix-sang skal lyde; den har en god energi, den er sjov, og den byder op til en kæmpefest, siger Jasmin.

Sang nummer 3: 'Hold My Breath'

Rasmus Faartoft

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

25 år, født i Herning, bor i København.

Tekst og musik: Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn og Marcus Elkjer.

Rasmus Faartoft har medvirket i populære musicals som 'Shu-bi-dua - The Musical', 'Klokkeren fra Notre Dame' og ikke mindst i kæmpehittet 'Seebach', hvor han var en del af ensemblet og blandt andet spillede rollen som Grand Prix-værten Erling Bundgaard.

- Da jeg hørte ’Hold My Breath’ første gang, blev jeg meget rørt, fordi den vækkede en stor genklang i mig. Samtidig er sangen en universel fortælling, der handler om, at det af og til kan være svært at acceptere sig selv i den verden, vi lever i. Jeg håber, at sangen kan få folk til at føle, at det er okay at være den, man er. Det er i hvert fald, hvad den har gjort for mig, siger Rasmus Faartoft.

Sang nummer 4: 'Dancing with You in My Heart'

Marie Isabell

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

33 år, fra Amager i København.

Tekst og musik: Greg C. Curtis, Miguel Garcia, Petrus Wessmann og John Ballard.

Marie Isabell blev opdaget gennem Instagram, men erstatter nu den lille mobilskærm med den store tv-skærm, når hun går på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2019.

- Det er en megafed sang, og den har alle de her klassiske kvaliteter, som, jeg synes, en Grand Prix-sang skal have. Og så vækker den virkelig mange følelser i mig, fordi jeg tænker på min søn, når jeg synger den. Så jeg skal passe på, at jeg ikke kommer til at tudbrøle, når jeg synger den på scenen, siger Marie Isabell.

Sang nummer 5: 'Say My Name'

Sigmund

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

23 år, opvokset i Sørvad ved Holstebro, bor i København.

Tekst og musik: Christoffer Stjerne og Abigail F. Jones.

Sigmund sang sig i 2018 i semifinalen i X Factor og har siden bl.a. medvirket i en dokumentar på DR3 og udgivet sin egen selvbiografi.

- Når man bliver slået ud og får et gok i selvtilliden, så er man nødt til at samle sig selv op igen. Man skal tro på sig selv og elske sig selv hver eneste dag. Det er så vigtigt, og det er dét, sangen handler om. At få lov til at synge sådan en sang i Dansk Melodi Grand Prix er kæmpestort for mig, og det er noget, jeg har drømt om hele mit liv, siger Sigmund.

Sang nummer 6: 'Dronningen af baren'

Humørekspressen

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Søren Schou, Christian Kroman, Chang Il Kim & Peter Lützen, alle fra København.

De fire medlemmer i Humørekspressen er bedre kendt som Pharfar, Klumben, Chapper og guitarist i bandet Panamah, Peter Lützen.

- Vi er meget stolte over at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Vi tænker, at vores nummer skiller sig ud, og det, synes vi, er fedt. Vi glæder os til at gøre danskerne i godt humør - og så glæder vi os ikke mindst til at kunne synge ligeud, at damer bare er dejlige, lyder det fra Humørekspressen.

Sang nummer 7: 'League of Light'

Julie & Nina

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Julie Berthelsen, 39 år, & Nina Kreutzmann Jørgensen, 41 år, begge opvokset på Grønland.

Tekst og musik: Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John og Joachim Ersgaard.

De har kendt hinanden i mere end 20 år og har hver især haft stor succes som solister, men ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 optræder de to sangerinder for første gang nogensinde som en duo.

- Det er vigtigt, at vi øver os i at styre vores følelser, for det betyder noget helt særligt for os at stå på netop en Grand Prix-scene. Vi kommer til at stå der med så stærke, følelsesmæssige og personlige budskaber om noget, der er meget større end os, lyder det fra Julie & Nina.

Sang nummer 8: 'Step It Up'

Teit Samsø

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

37 år, opvokset i Holeby på Lolland, bor i Fredericia.

Tekst og musik: Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen.

Teit Samsø er fastansat ved Fredericia Teater, hvor han bl.a. har kunnet opleves i rollen som Tommy Seebach i musicalen ’Seebach’.

- I udgangspunktet er sangen egentlig bare en fest, men med min optræden håber jeg, at jeg kan få formidlet, at livet handler om netop at have en fest, men også at der i samfundet skal være plads til alle. At vi alle kan åbne armene og tage imod hinanden, uanset hvor forskellige vi er, siger Teit Samsø.

Sang nummer 9: 'Love Is Forever'

Leonora

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

20 år, er opvokset og bor stadig i Hellerup nord for København.

Tekst og musik: Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Lei.

Leonora har tidligere skøjtet på eliteniveau, men fokuserer nu fuldt ud på musikken.

- Kærlighed er noget universelt, som er i alle mennesker og mellem alle mennesker - og altid vil være der. Det er det, sangen handler om. Selvom der foregår grimme ting rundt omkring i verden, vil kærligheden altid være der til at skabe håb, optimisme og binde folk sammen, siger Leonora.

Sang nummer 10: 'That Vibe'

Leeloo

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

34 år, opvokset i Aabenraa, bor i Gentofte nord for København.

Tekst og musik: Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann og Maria Marcus.

Pernille Leeloo har turneret med sin egen musik i både USA og Europa og blev for nylig inviteret med på danmarksturné som opvarmning for Sanne Salomonsen.

- Jeg er megaspændt! Jeg elsker at optræde og synes, det er det fedeste i hele verden. Især med en sang som 'That Vibe', der er en rigtig festsang, som man slet ikke kan undgå at blive i godt humør af, siger Leeloo.

Ihan Haydar kom til Danmark som tiårig. I 2016 fik hun dansk statsborgerskab. Foto: Kevin Welk Film, tv & radio Dansk musiker ny vært på talentshow: Måtte lyve for mor og far

183 kommentarer
Vis kommentarer