Så er tallene her: Dansk viking imponerede i semifinalen

Målet var top ti, men den danske viking fik to 5. pladser ved Eurovision Song Contest... Nåh ja, og en 20. plads

Dansk jubel i Lissabon. Foto: AP
Dansk jubel i Lissabon. Foto: AP

Eurovision Song Contest handler ikke kun om mere eller mindre iørefaldende popsange.

Der er også en frygtelig masse statistik i forbindelse med verdens største musikkonkurrencen, der har op mod 200 millioner tv-seere.

Rasmussen fik en 9. plads. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Rasmussens rutsjetur: For satan, mand!

Statistik kan som en bikini hives i facon, så den viser det, man gerne vil vise - og skjuler andet.

Rasmussen har på ingen måde brug for at skjule noget efter sin præstation på scenen i Altice Arena i Lissabon. Men hvis man vil tolke positivt på tallene fra årets Eurovision, så kan man sagtens argumentere for, at den danske viking erobrede to 5. pladser på sit togt i Portugal.

Sikker i semifinalen
EBU, der arrangerer Eurovision Song Contest, har netop offentliggjort de forskellige landes placeringer i semifinalerne. Og her var den første 5. plads hjemme til Rasmussen.

Han var oppe i mod 17 konkurrenter. Kun ti gik videre - den danske viking med stor sikkerhed.

Anden 5. plads kom i hus, da seerne afgav deres stemmer i finalen lørdag aften. Folket var vilde med Rasmussen og 'Higher Ground'.

Den vikingeklædte dansker havde også brug for oprejsning. Seerstemmerne kom nemlig først efter juryen havde uddelt deres point. Og det var en skuffende oplevelse for Rasmussen, der havnede som nummer 20.

På grund af den massive sikkerhed i forbindelse med Grand Prix'et har Mia Mimi Flodager ikke kunnet være sammen med sin mand i arenaen. Her krammer de med et hegn imellem sig. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Efter rædselsaften for Rasmussens kone: - Jeg er så glad

Alt i alt kan Rasmussen i dag sætte kursen mod Danmark med en samlet 9. plads i bagagen.

- Det føles lidt som en sejr. I den grad faktisk, sagde Rasmussen kort efter det endelige resultat af årets Eurovision i aftes forelå.

Ikke siden 2014, hvor Basim også blev nummer ni, har Danmark klaret sig så godt i Eurovision. Event & Kultur Dansk eufori: - Det føles som en sejr

29 kommentarer
Vis kommentarer