Saturday Night-feberen rammer Danmark til næste år

Silas Holst, Amalie Dollerup, Bodil Jørgensen og Allan Olsen er blandt de kommende diskostjerner

Så fik Danmark også en John Travolta - i skikkelse af Silas Holst. Hans kæreste i forestillingen er Amalie Dollerup. Foto: Jan  Unger
Så fik Danmark også en John Travolta - i skikkelse af Silas Holst. Hans kæreste i forestillingen er Amalie Dollerup. Foto: Jan Unger

Selv om den store disko-kugle er rullet  ud, og Bee Gees drøner ud af højtalerne, så er 'Saturday Night Fever' et stykke benhård socialrealisme - som Annette Heick sagde, da hun sammen med Robert Hansen præsenterede The One and Only Companys nye store musical-satsning i 2017.

Det skyldes ikke mindst scener med voldtægt, slagsmål, fattigdom og ghettoproblemer.

Pigen, Annette (Christine Astrid) vil også gerne score Tony Manero (Silas Holst) Foto: Jan Unger
Pigen, Annette (Christine Astrid) vil også gerne score Tony Manero (Silas Holst) Foto: Jan Unger
 

Den legendariske film med John Travolta, der som den unge fattige malersvend danser sig til en bedre tilværelse - først om lørdagen og siden mere, er forlængst gjort til en musical, der for første gang præsenteres i Danmark. Helst nøjagtigt er der premiere d. 17 marts til næste år i Falconer.

Og naturligvis er det hele landets dansedarling, Silas Holst, der hopper i Travoltas 70'er-outfit og giver den gas med tøserne Stephanie og Annette som Tone Manero.

Se også: Silas Holst på bizar slankekur

- Som barn sad jeg på min mors danseskole på kontoret og så VHS med enten 'Dirty Dancing' eller 'Saturday Night Fever'. De bånd blev slidt op. jeg har intet tal på, hvor mange gange jeg har set dem. John Travolta var et ikon for mig. Det var den disko, alle ville danse. Derfor var min mor den første, jeg fortalte om, at denne rolle blev til noget, og hun er vanvittig stolt - ikke mindst fordi hun ved, hvor meget lige netop denne rolle har betydet for mig. Hertil kommer, at hun synes, at jeg ligner den unge Travolta, når jeg er stylet. Når jeg både har lavet 'Grease', 'Dirty Dancing' og 'Saturday Night Fever', så er ringen sluttet, som hun siger. Det hele er fuldendt, griner Silas med lysende øjne.

Den italienske Manero-familie: Christian Tafdrup (Frank) Bodil Jørgensen (mor) Silas Holst (Tony) og Allan Olsen (far) Foto: Jan Unger
Den italienske Manero-familie: Christian Tafdrup (Frank) Bodil Jørgensen (mor) Silas Holst (Tony) og Allan Olsen (far) Foto: Jan Unger
 

I øjeblikket ser vi Amalie Dollerup som den unge, utilfredse grevinde i 'Badehotellet', men om et års tid springer hun ud som diskoprinsesse. Selv om hun ikke har danset 'pardans' på denne måde før, så har hun siden barnsben både hiphoppet, danset jazzballet og ballet.

Se også: Silas Holst svinet til i byen

- Jeg har været på scenen, siden jeg var seks år - i dag er jeg 29, og jeg har sunget musical, lavet tv, film og teater, men nu prøver jeg så denne kombination med Silas, hvor dansen fylder så meget. Jeg glæder mig vildt.

Trods sine 29 år har Amalie aldrig prøvet andet end at optræde. Hverken sygeplejerske eller frisør - eller andre af de ting, helt små piger ofte drømmer om, har været på tale, men hun udelukker da ikke, at hun en dag får lyst til noget andet.

- Lige nu går det rigtig godt med skuespiller-karrieren, og selv om min kæreste, der også er skuespiller, og jeg skulle beslutte os for at få børn, så går det nok trods de skæve arbejdstider. Det går for alle kollegerne, smiler hun.

Bodil Jørgensen dansede diskodans hjemme foran spejlet efter at hun to gange havde set Travoltafilmen i Vejen Bio.

- Jeg havde ortopædiske sko, fordi jeg var så platfodet, og de mindede svagt om Travoltas plateausko. Hertil kom, at musikken var rene ørehængere, så jeg gav den gas foran spejlet. Jeg gik ikke til disko. Det gjorde man ikke den gang. Jeg gik til pardans på Pølse-Oles danseskole i strutskørter, så alene derfor var det en fornøjelse med de rebelske diskorytmer, forklarer Bodil der spiller Silas' mor i forestillingen.

Se også: Johannes og Silas: Vi tog jalousi-diskussionerne i begyndelsen af forholdet

Faren spilles af den 'genopstandne' Allan Olsen, der er ædru på 22. år, og har ladet sig sweettalke tilbage på scenen.

- Da jeg senest spillede musical, var det 'Kielgasten' med Kim Larsen. Det var i 89/90, og før jeg fik løst mine personlige problemer. Men så hørte jeg, at Bodil skulle spille min kone, og så tænkte jeg: 'Hvem Fanden siger 'nej' til Bodil,.

Annette-rollen spilles af en ung kvinde, som i mange sammenhænge ellers har haft ensemble-roller som danser/sanger, men som nu får muligheden for at springe frem i rampelyset.

- Jeg blev meget overrasket over at få tilbudt rollen, for i virkeligheden gik jeg til casting på en ensemble-plads, men dette er en kæmpe chance, forklarer Christine Astrid.

Manero-familien er italienere med alt, hvad det indebærer på godt og ondt, og der er selvfølgelig også en storebror, der er præst, og ikke har det helt nemt. Han spilles af Christian Tafdrup.

Se også: Silas Holst: Frutie er min julegave

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen