Se Burka-nøgenløb fra folkemøde

Disse burkaklædte mænd og kvinder bærer intet under klædedragterne... Bliver de bedt om at fjerne maskeringen? Optoget er slut. Se eller gense det her

Se eller gense eventet her

Maskeringsforbuddet er blevet vedtaget, men ikke alle er tilfredse.

I den anledning afholdt Jens Galschiøt et kunstevent på årets folkemøde på Bornholm, der skulle sætte fokus på det absurde i loven.

Her stillede en række personer op til burka-løb - og hvis de blev bedt om at fjerne deres klædedragt, så fik folk sig en overraskelse.

Atleterne var nemlig nøgne under burkaen - og de ville dermed bryde loven om blufærdighedskrænkelse.

Under parolen 'Fuck for Lidt og For Meget' ville Jens Galschiøt gøre danskerne opmærksomme på, at de stadig fratages flere personlige rettigheder, og at lovgivningerne er ofte symbolpolitiske og mangler logisk eller fagligt grundlag.

 

FAKTA: Niqab, burka, hijab - sådan kender du forskel

Et lovforslag om at forbyde heldækkende beklædning som burka og niqab er på vej.

Regeringens partier - Venstre, Liberal Alliance og De Konservative - samt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har erklæret sig som støtter af et maskeringsforbud, der inkluderer forbud mod brug af burka og niqab.

Men hvad er egentlig forskellen mellem niqab, burka og den mere almindelige hijab, som ofte ses i gadebilledet i Danmark?

Her er et overblik:

* Hijab: Tørklæde, der dækker håret, men lader ansigtet være frit. Dette er den mest udbredte hovedbeklædning og kan bindes på mange måder.

* Niqab: Tørklæde der kun viser øjnene. Der er to typer niqab.

En halv niqab lader ud over øjnene et stykke af panden være udækket.

En fuld niqab dækker hele ansigtet med undtagelse af øjnene. Den består typisk af et bånd, der bindes rundt om panden, samt et længere stykke stof, der dækker ansigt og hår, så kun en sprække til øjnene er fri.

* Burka: En ikkegennemsigtig altdækkende beklædningsgenstand båret af mange muslimske kvinder, hovedsageligt i Afghanistan. Den er en slags udvidet niqab, der ligeledes dækker øjnene, typisk med et lille netgardin.

Kilde: Religion.dk.

 

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen