Smukfest fyrer professionelle vagter

Festivalen har erstattet de professionelle vagter med frivillige, men det er ikke på bekostning af sikkerheden, slår sikkerhedschefen fast

De professionelle er nu erstattet med frivillige, der oplæres i 53 timer. Foto: Stine Tidsvilde
De professionelle er nu erstattet med frivillige, der oplæres i 53 timer. Foto: Stine Tidsvilde

Det er ikke længere de samme vagter, der i årevis har patruljeret på campingområdet på Smukfest, og som har været til stede, hvis festen kammede over.

Ledelsen har gennem de seneste tre år fyret dem og erstattet dem med frivillige, som er uddannet i Smukfests egen organisation Event Safety.

Festivalens sikkerhedschef Søren Eskildsen forsikrer, at skiftet ikke er en spareøvelse.

- Nej, tværtimod, lyder det.

Se også: Se billederne: Hovednavn afbrudt af voldsom fest

Har kompetencer
Søren Terkildsen forklarer, at man inden for de seneste tre år har brugt flere og flere frivillige til at patruljere campingområdet, men nu er det første gang, at det udelukkende er frivillige.

Skiftet får ikke betydning for gæsternes sikkerhed, slår sikkerhedschefen fast.

- De har alle de kompetencer, der skal til. Konflikthåndtering, førstehjælp, selvforsvar, beredskabsforståelse. Det er i Dansk Live-regi (interesseorganisation for festivaler og spillesteder, red.), at uddannelsen bliver udbudt.

- De er lige så meget i stand til at løse sikkerhedsopgaven, som alle andre sikkerhedsselskaber, der leverer til festivaler, tilføjer han.

Festivalens talsmand har desuden udtalt, at de synlige vagter skal være med til at forhindre overgreb. Det kommer, efter at der på Roskilde Festival samt andre udenlandske festivaler har været øget fokus på seksuelle overgreb.

En naturlig udvikling
Event Safety hører under Smukfest og Muskelsvindfonden og er at finde ved mere end 200 begivenheder om året.

- Det er en naturlig udvikling. Smukfest er en del af Event Safety. Det er naturligt, at vi bruger de vagter, vi selv er med til at uddanne.

På sin hjemmeside rekrutterer Event Safety såkaldte Event Vagter. Uddannelsen tager 53 timer og har fokus på blandt andet dialog.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen