Sønderjyske søstre blandt verdens smukkeste

Søstrene Mette og Malene Riis Sørensen fra Haderslev er skønhedskonkurrencernes svar på Laudrup-brødrene. Inden længe tager Mette til Japan for at dyste med resten af verdens allersmukkeste kvinder. Se vores besøg hos dem her

Mette og Malene Riis Sørensen fra Haderslev er begge skønhedsdronninger på højeste internationale plan. Se hvordan de forbereder Mettes deltagelse i Miss International 2015 i Tokyo. (Video og redigering: Mårten C. S. Damgaard)

Ud fra den ihærdighed, hvormed Mette og Malene forbereder sig til det PR-fotoshoot, der går forud for Mettes deltagelse i Miss International 2015 i Japan, er det tydeligt at se, at de to søstre tager skønhedskonkurrencer meget seriøst.

- Det er jo ikke kun kronen, titlen og æren, man konkurrerer om, fortæller lillesøster Malene, der selv blev kåret til Miss World Danmark i 2013.

- En finaleplads i en af de store, internationale turneringer skaber jo nye netværk, kontakter og karrieremuligheder fremadrettet. Så det er lidt ligesom om, man er til en meget glamourøs jobsamtale sammen med alle de andre piger.

Se mig! Katie Price virker mere end tilfreds med sin nye lille krop. (Privatfoto) Intl. kendte - 23. aug. 2015 - kl. 15:33 Katie Price er skrumpet

Selv om Malene til daglig studerer journalistik og formidling på Roskilde Universitet, har hun siden sin kåring som Miss World Danmark i 2013 været involveret i det organisatoriske arbejde bag skønhedskonkurrencen Miss Danmark, ligesom hun skal være dommer ved årets Miss Danmark-finale.

Selv om titlerne ligner hinanden, er Miss World Danmark og Miss Universe Denmark to forskellige konkurrencer. Miss World Danmark hedder nu blot Miss Danmark, drives af National Director Lisa Lents, har eksisteret siden 1926 og er dermed Danmarks ældste skønhedskonkurrence.

Lige nu retter Malenes fokus sig på storesøster Mette. Siden hun ved årets udgave af Miss Universe Denmark vandt titlen som Miss International Denmark 2015, har al fokus været rettet på forberedelserne til den internationale finale, der løber af stablen i Tokyo i oktober og november.

Ekstra Bladet møder dem begge hos fotograf Kenneth Lundgreen, som skal tage de PR-billeder, Mette skal bruge i forbindelse med finale-konkurrencen.

I dagens anledning har Mette fået hjælp til make-up og hår af stylisten Zainab Al-Saadi, ligesom hun har fået sponsoreret kjoler af Karim Design og Laila av Reyni.

- Det kræver en masse hjælp fra ens netværk at komme afsted til finalen i Tokyo. I Danmark er skønhedskonkurrencer jo slet ikke ligeså stor en ting, som de er i mange andre lande, så det er langt fra så luksuriøst, som det måske ser ud til udefra. I lande som Libanon og Brasilien er en topplacering nærmest lig med stor berømmelse og et job på tv, mens vi må bruge vores fritid på at skaffe hjælp fra sponsorer og penge til flybilletter og så videre, fortæller Mette, der til hverdag arbejder som ergoterapeut, mens hun får lagt make-up og sat hår.

Sådan ser Nina Agdal ud, når hun sover. (Foto: Instagram) Danske kendte - 21. aug. 2015 - kl. 19:37 Nina Agdal: Jeg vågner ikke op med sex-hår

Ikke desto mindre er det stadig med glæde, de to søstre bruger en stor del af deres tid på skønhedskonkurrencer.

- Til forskel fra for eksempel modeverdenen, hvor det primært går ud på at sælge tøj, så er formålet bag skønhedskonkurrencer i højere grad at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til et godt formål. Og de forskellige skønhedskonkurrencer tillader hver især også forskellige kvindeidealer, så der er både plads til dem med modelkroppe og dem med mere kvindelige former, slutter Malene Riis Sørensen.

Man kan følge Mettes deltagelse i Miss International i Tokyo på hendes blog og instagram samt Malenes fremtidige arbejde i skønhedsverdenen på hendes blog og instagram.

39 kommentarer
Vis kommentarer