Syngende hjemmehjælper opdaget på Instagram

En af årets deltagere ved det danske Melodi Grand Prix blev opdaget på en helt speciel måde

Sang nummer 4 synges i år af Marie Isabell fra Amager, der til daglig arbejder som hjemmehjælper. Foto: Mogens Flindt
Sang nummer 4 synges i år af Marie Isabell fra Amager, der til daglig arbejder som hjemmehjælper. Foto: Mogens Flindt

Ved dette års danske Melodi Grand Prix, der løber af stablen lørdag 23. februar i Boxen i Herning, deltager en for de fleste ganske ukendt sanger ved navn Marie Isabell.

Hun arbejder til daglig som hjemmehjælper på Amager og blev opdaget via nogle amatørmusikvideoer, hun havde lagt på sin profil på det sociale medie Instagram.

- Jeg er de sidste par år blevet ringet op og spurgt, om jeg ville være med i Melodi Grand Prix, men jeg har aldrig turdet, for sidste gang jeg stod på en scene og sang var på et værtshus, da jeg var 18, og ellers har jeg faktisk ikke sunget offentligt, siger Marie Isabelle til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg laver mine små videoer, når min søn er gået i seng. Så sidder jeg og hygger og laver små karaoke-videoer og synes selv, det er hyggeligt. Pludselig ringede de til mig fra DR og spurgte, om jeg ville synge den her sang, og da jeg så hørte den, så vidste jeg bare, at den ville jeg gerne synge.

Hvordan har du det med nu at skulle gå direkte fra de sociale medier til landsdækkende fjernsyn?

- Det bliver da helt vildt. Jeg føler mig enormt heldig over nu at få lov til at stå på sådan en kæmpe scene med lysshow og alt muligt. Forhåbentlig kan jeg leve op til tilliden. Det er heldigvis en super velskrevet sang, men det giver da lidt pres. Jeg bliver jo nødt til at gøre mig umage, og det har jeg da også tænkt mig.

Her ses de nye deltagere i Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt
Her ses de nye deltagere i Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt
 

Melodi Grand Prix-deltagerne 2019:

Sang nummer 1: 'Anywhere'

Simone Emilie

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

23 år, opvokset på Vesterbro i København, bor på Frederiksberg.

Turnerede som sopransolist i Sankt Anne Gymnasiums pigekor i blandt andet Singapore, USA og Spanien, ligesom hun gennem årene også har optrådt i forskellige bandkonstellationer og solo med sin egen musik.

- 'Anywhere' er en meget ærlig sang, der emmer af både længsel og håb, og som har en rigtig fin renhed, som jeg holder meget af. Den begynder i det stille og sårbare og ender så ud i et kæmpe brag. Sangen har lidt af alle elementer, og jeg er virkelig glad for den, siger Simone Emilie.

Sang nummer 2: 'Kiss Like This'

Jasmin Gabay

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

31 år, opvokset i København, bor i Søborg

Jasmin blev landskendt i 2018-udgaven af DRs 'Den store bagedyst', hvor hun nåede hele vejen til finalen, og var i 2017 en del af koret til Eurovision, med Anja Nissen, der repræsenterede Danmark med ’Where I Am’.

- Sangen handler om et helt særligt kys. Og så lyder den lige præcis, som, jeg synes, en ægte Grand Prix-sang skal lyde; den har en god energi, den er sjov, og den byder op til en kæmpefest, siger Jasmin.

Sang nummer 3: 'Hold My Breath'

Rasmus Faartoft

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

25 år, født i Herning, bor i København.

Tekst og musik: Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn og Marcus Elkjer.

Rasmus Faartoft har medvirket i populære musicals som 'Shu-bi-dua - The Musical', 'Klokkeren fra Notre Dame' og ikke mindst i kæmpehittet 'Seebach', hvor han var en del af ensemblet og blandt andet spillede rollen som Grand Prix-værten Erling Bundgaard.

- Da jeg hørte ’Hold My Breath’ første gang, blev jeg meget rørt, fordi den vækkede en stor genklang i mig. Samtidig er sangen en universel fortælling, der handler om, at det af og til kan være svært at acceptere sig selv i den verden, vi lever i. Jeg håber, at sangen kan få folk til at føle, at det er okay at være den, man er. Det er i hvert fald, hvad den har gjort for mig, siger Rasmus Faartoft.

Sang nummer 4: 'Dancing with You in My Heart'

Marie Isabell

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

33 år, fra Amager i København.

Tekst og musik: Greg C. Curtis, Miguel Garcia, Petrus Wessmann og John Ballard.

Marie Isabell blev opdaget gennem Instagram, men erstatter nu den lille mobilskærm med den store tv-skærm, når hun går på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2019.

- Det er en megafed sang, og den har alle de her klassiske kvaliteter, som, jeg synes, en Grand Prix-sang skal have. Og så vækker den virkelig mange følelser i mig, fordi jeg tænker på min søn, når jeg synger den. Så jeg skal passe på, at jeg ikke kommer til at tudbrøle, når jeg synger den på scenen, siger Marie Isabell.

Sang nummer 5: 'Say My Name'

Sigmund

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

23 år, opvokset i Sørvad ved Holstebro, bor i København.

Tekst og musik: Christoffer Stjerne og Abigail F. Jones.

Sigmund sang sig i 2018 i semifinalen i X Factor og har siden bl.a. medvirket i en dokumentar på DR3 og udgivet sin egen selvbiografi.

- Når man bliver slået ud og får et gok i selvtilliden, så er man nødt til at samle sig selv op igen. Man skal tro på sig selv og elske sig selv hver eneste dag. Det er så vigtigt, og det er dét, sangen handler om. At få lov til at synge sådan en sang i Dansk Melodi Grand Prix er kæmpestort for mig, og det er noget, jeg har drømt om hele mit liv, siger Sigmund.

Sang nummer 6: 'Dronningen af baren'

Humørekspressen

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Søren Schou, Christian Kroman, Chang Il Kim & Peter Lützen, alle fra København.

De fire medlemmer i Humørekspressen er bedre kendt som Pharfar, Klumben, Chapper og guitarist i bandet Panamah, Peter Lützen.

- Vi er meget stolte over at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Vi tænker, at vores nummer skiller sig ud, og det, synes vi, er fedt. Vi glæder os til at gøre danskerne i godt humør - og så glæder vi os ikke mindst til at kunne synge ligeud, at damer bare er dejlige, lyder det fra Humørekspressen.

Sang nummer 7: 'League of Light'

Julie & Nina

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Julie Berthelsen, 39 år, & Nina Kreutzmann Jørgensen, 41 år, begge opvokset på Grønland.

Tekst og musik: Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John og Joachim Ersgaard.

De har kendt hinanden i mere end 20 år og har hver især haft stor succes som solister, men ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 optræder de to sangerinder for første gang nogensinde som en duo.

- Det er vigtigt, at vi øver os i at styre vores følelser, for det betyder noget helt særligt for os at stå på netop en Grand Prix-scene. Vi kommer til at stå der med så stærke, følelsesmæssige og personlige budskaber om noget, der er meget større end os, lyder det fra Julie & Nina.

Sang nummer 8: 'Step It Up'

Teit Samsø

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

37 år, opvokset i Holeby på Lolland, bor i Fredericia.

Tekst og musik: Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen.

Teit Samsø er fastansat ved Fredericia Teater, hvor han bl.a. har kunnet opleves i rollen som Tommy Seebach i musicalen ’Seebach’.

- I udgangspunktet er sangen egentlig bare en fest, men med min optræden håber jeg, at jeg kan få formidlet, at livet handler om netop at have en fest, men også at der i samfundet skal være plads til alle. At vi alle kan åbne armene og tage imod hinanden, uanset hvor forskellige vi er, siger Teit Samsø.

Sang nummer 9: 'Love Is Forever'

Leonora

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

20 år, er opvokset og bor stadig i Hellerup nord for København.

Tekst og musik: Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Lei.

Leonora har tidligere skøjtet på eliteniveau, men fokuserer nu fuldt ud på musikken.

- Kærlighed er noget universelt, som er i alle mennesker og mellem alle mennesker - og altid vil være der. Det er det, sangen handler om. Selvom der foregår grimme ting rundt omkring i verden, vil kærligheden altid være der til at skabe håb, optimisme og binde folk sammen, siger Leonora.

Sang nummer 10: 'That Vibe'

Leeloo

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

34 år, opvokset i Aabenraa, bor i Gentofte nord for København.

Tekst og musik: Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann og Maria Marcus.

Pernille Leeloo har turneret med sin egen musik i både USA og Europa og blev for nylig inviteret med på danmarksturné som opvarmning for Sanne Salomonsen.

- Jeg er megaspændt! Jeg elsker at optræde og synes, det er det fedeste i hele verden. Især med en sang som 'That Vibe', der er en rigtig festsang, som man slet ikke kan undgå at blive i godt humør af, siger Leeloo.

Holdbillede af deltagerne i årets Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Masser af tv-kendisser i Melodi Grand Prix

Til daglig arbejder Marie Isabell som hjemmehjælper, hvor hun tager sig af ældre demente, og det har været lidt af en udfordring at holde hemmeligt for dem, at hun i år springer ud som Melodi Grand Prix-sangerinde.

- Dem, jeg hjælper, ved godt, at jeg synger. Jeg synger jo altid for dem, når jeg er ude ved dem. Det er en faglig ting for mig. Jeg tror rigtig meget på, at musik kan gøre en masse ting, vi slet ikke har forståelse for.

- Jeg arbejder med demente mennesker til hverdag, og musik er altafgørende for, om de har en god dag eller en lortedag. Hvis man gør sig umage og finder den rigtige sang, de kan genkende, kan musikken bringe minder tilbage og skabe erindringer, siger Marie Isabell.

Sigmund ønsker ikke at fortælle, hvorfor han ikke dukkede op i DR Byen torsdag eftermiddag. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Ups! Melodi Grand Prix-deltager missede præsentation

Er det en lettelse, at katten nu er ude af sækken?

- Ja, det er helt vildt fedt. Det har næste ikke været til at håndtere, at jeg ikke har måttet sige det til nogen. Jeg er jo blevet nødt til at tage ferie. I mit fag kan jeg jo ikke bare lige smutte nogle timer, så bliver folk jo kede af det. Derfor har jeg brugt ferie, så folk ikke er blevet helt forvirrede ude i hjemmeplejen, men det har været en travl arbejdsferie.

Marie Isabell synger sang nummer fire: 'Dancing with You in My Heart'. Den og de øvrige ni sange kan høres på dr.dk/grandprix

Det danske Melodi Grand Prix bliver afholdt i Boxen i Herning og vist direkte på DR1 lørdag 23. februar kl. 20.

Værterne er Kristian Gintberg, der senest stod i spidsen for DR's seerfiasko 'LIVE!', og Johannes Nymark, der sammen med gruppen Lighthouse X vandt det danske Melodi Grand Prix, men røg ud i semifinalen ved Eurovision i Stockholm i 2016.

De ti sange kan høres netop nu på dr.dk/grandprix

25 kommentarer
Vis kommentarer