Totalskandale: Legende fratages alle rekorder

Verdens bedst kendte Donkey Kong-spiller er blevet afsløret som gemen fusker

I 'King of Kong'-filmen indsendte Billy Mitchell videoer af sine rekorder i stedet for at deltage i offentlige stævner. Foto: Getty
I 'King of Kong'-filmen indsendte Billy Mitchell videoer af sine rekorder i stedet for at deltage i offentlige stævner. Foto: Getty

Billy Mitchell blev kendt som den første i verden, der ramte den magiske million i arkadespillet Donkey Kong.

Hans kamp for at komme helt til tops i Donkey Kong-verdenen blev foreviget i den succesfulde kult-dokumentar 'The King of Kong' fra 2007, hvor man fulgte hans indædte kamp mod ærkerivalen Steve Wiebe.

Efter mange års vedholdende rygter og mistanke om fusk, viser det sig nu, at hans rekorder ikke holder vand, da de er opnået ved hjælp af ulovlig software og ikke - som reglerne ellers utvetydigt foreskriver - på en uændret, original arkademaskine.

Historien er blevet dækket massivt i USA, hvor store medier som Newsweek, Time Magazine og Variety har taget sagen op.

Billy Mitchell, der udover at have fået fjernet sit navn fra de officielle highscore-lister, og samtidig er blevet bandlyst fra alle fremtidige konkurrencer, har endnu ikke selv kommenteret sagen.

Den nuværende Donkey Kong-rekord tilhører Robbie Lakeman, der så sent som 2. februar i år scorede astronomiske 1.247.700 point.

29 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere