Trier-dramatiker giver sig selv mundkurv på i tre år

Teater-dramatiker, der har skrevet forestilling om Lars von Trier, har givet sig selv mundkurv på i tre år

Plakaten til teaterforestillingen 'Von Trier - Persona non grata'.(Foto: Teater V)
Plakaten til teaterforestillingen 'Von Trier - Persona non grata'.(Foto: Teater V)

Den danske verdenskendte filminstruktør Lars von Trier gav sig selv mundkurv på efter filmfestivalen i Cannes i 2011, hvor han kom til at lufte nogle uheldige bemærkninger omkring nazisme. Bemærkninger, der blev misforstået af det halve af verden.

Nu er Teater V fra Valby klar med forestillingen 'Von Trier, Persona non grata', der er skrevet af dramatiker Jakob Weis. Og han går nu i Lars von Triers fodspor og giver sig selv mundkurv på i tre år.

Fra Teater V lyder det i en pressemeddelelse:

'Jakob Weis har i forbindelse med forestillingen pålagt sig selv et tavshedsløfte og udtaler sig ikke offentligt om forestillingen i de næste 3 år. Teater V og Teaterleder Pelle Koppel bakker 100% op om dette radikale valg, og lover, at der ikke vil blive gjort yderligere fra teatrets side for at bortforklare noget som helst:

Forestillingen må tale for sig selv!

Trier sagde FUCK til verden, nu siger verden FUCK til Trier. (Foto: AP) Film - 19. maj. 2011 - kl. 09:07 Triers nazi-snak chokerer verden

Langt ude - og spil for galleriet
Som noget nyt i Teater V sammenhænge vil der være - halv pris - på køb af billetter frem til og med den 13. maj - en dato som sjovt nok falder sammen med åbningsdagen på filmfestivalen i Cannes i Frankrig. Om dette er et tilfældigt sammentræf, blot endnu et PR-stunt - eller om der er mening i galskaben - vil kun handlingen i teaterforestillingen kunne svare på', skriver Teater V om forestillingen, der har verdenspremiere søndag den 3. maj.

Se også: Von Trier undskylder nazi-udtalelser

Teaterforestilling 'VonTrier, Persona non grata" er tredje og sidste del af dramatiker Jakob Weis og Teater Vs "nationale faktions trilogi". Under overskrifterne: Kunst, Humor og Etik, startede Teater V i 2011 med den dobbelt Reumert-vindende 'Udslet Hornsleth'. I 2013 kom den Reumert-nominerede 'Casper Christensen Komplekset', og nu sluttes der af med 'Von Trier - Persona non grata'.

- Vi lover, at det bliver langt ude. Det bliver spil for galleriet. Det bliver sjovt, tankevækkende og grænseoverskridende alvorligt. Men er det etisk forsvarligt? Tag til Valby, og døm selv, skriver Teater V.

Medvirkende i forestillingen er : Jens Jørn Spottag, Karin Bang Heinemeier, Caspar Phillipson og Hans Henrik Clemensen.

Lars von Trier kan godt pakke kufferten og tage hjem fra Cannes. Filmen 'Melancholia' er dog stadig med i konkurrencen om De Gyldne Palmer. (Foto: AP) Film - 19. maj. 2011 - kl. 13:33 Trier smidt ud af Cannes

 

1 af 2 Udover Trier-forestillingen har Teater V tidligere lavet forestillingerne 'Udslet Hornsleth' samt 'Casper Christensen komplekset', der også har fokus på berømte danskere, der er kendt for at iscenesætte sig selv.(Foto: Teater V)
2 af 2 Plakaten til teaterforestillingen 'Von Trier - Persona non grata'.(Foto: Teater V)
1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere