Zentropa-elever til modangreb: Ikke alle har nydt at få smæk

Ikke alle har fundet morskab i disse handlinger, lyder det fra Zentropas såkaldte Småttere

Peter Aalbæk Jensen er taget på frivillig pause, imens en undersøgelse af forholdene på Zentropa finder sted. Foto: Tariq Mikkel Khan
Peter Aalbæk Jensen er taget på frivillig pause, imens en undersøgelse af forholdene på Zentropa finder sted. Foto: Tariq Mikkel Khan

Søren Rasted tager gerne konsekvensen, når det drejer sig om at stå fast på sin klare holdning til medicinsk cannabis. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Vil hjælpe mor: Aqua-stjerne klar til fængsel

Nogen har måske, men ikke alle har nydt at få smæk som afstraffelse i filmvirksomheden Zentropa.

88 tidligere Zentropa-elever går nu i forsvar for den skandaleramte Peter Aalbæk. Foto: Tariq Mikkel Khan Danske kendte 'Ålen' dropper Zentropa: Nu kommer 88 elever ham til forsvar

For nylig udsendte Zentropa en pressemeddelelse, hvori man fastslog, at det skulle være slut med at få smæk i virksomheden. Og i dag er det så Zentropas elever, de såkaldte Småttere, der i en pressemeddelelse erklærer sig fuldstændigt enig med deres arbejdsgiver.

- Vi støtter op om ledelsens beslutning om at afskaffe smæk og anden fysisk afstraffelse i firmaet. Som det er beskrevet i Zentropas pressemeddelelse pr. 10/11-17, så skal det ikke være en del af vores kultur 'uanset om det for alle parter opleves som sjovt', ytrer de og fortsætter:

Claire Ross Brown, Pernille Højmark og Susanne Bjerrehuus har alle været udsat for sexchikane i forskellige former gennem karrieren. Foto: Anthon Unger, Jonas Pryner Andersen og Tariq Mikkel Khan Kendte Kendte danske filmkvinder: Vi blev også sexchikaneret

 

- Ikke alle har fundet morskab i disse handlinger, og set i lyset af, at nogle ikke har oplevet, at de var i stand til at sige fra, så sikrer man med denne nye retning, at det ikke bliver et problem i fremtiden, understreges det i pressemeddelelsen.

Peter Aalbæk har brugt smæk som straf på Zentropa, men det skal være slut nu. Foto: Jonas Olufson
Peter Aalbæk har brugt smæk som straf på Zentropa, men det skal være slut nu. Foto: Jonas Olufson

Peter Aalbæk bliver væk fra Zentropa. Foto: Linda Johansen Danske kendte Efter skandale: Nu bliver 'Ålen' væk fra Zentropa

I pressemeddelelsen fremgår det, at Småtterne ikke ønsker at uddybe deres hverdag på den hårdt kritiserede arbejdsplads.

- Småtterne ser frem til – i samarbejde med vores kollegaer - at hjælpe med at finde balancen i en farverig og kaotisk kultur, som samtidig sikrer en tryg og rummelig arbejdsplads. Vi glæder os til at fortsætte vores arbejde og læring, der forhåbentlig vil gøre os til ligeså dygtige filmarbejdere, som vi kan se, at tidligere færdiguddannede småtter, er blevet, lyder det.

Læs hele pressemeddelelsen:

PRESSEMEDDELELSE - på vegne af nuværende SMÅTTER på Zentropa 24.11.17 

I lyset af den nuværende debat omkring arbejdskulturen på Zentropa og i særdeleshed omkring Peter Aalbæk Jensen og hans ledelses-stil vil Zentropas nuværende Småtter gerne udsende følgende udsagn:  

Vi, Småtterne, er enige om, at:  

- Vi er stolte af vores uddannelse, læring og af at repræsentere firmaet ude i verden. Vi føler os respekteret og anerkendt i vores positioner, men er også glade for, at der sideløbende er plads til at have og lave sjov med hinanden og vil kæmpe for at bibeholde vores ret til at have humoristisk sans og højt til loftet. Vi tager stor afstand fra al ydmygelse, chikane og anden krænkelse af forskellig karakter.  

- Vi støtter op om ledelsens beslutning om at afskaffe smæk og anden fysisk afstraffelse i firmaet. Som det er beskrevet i Zentropas pressemeddelelse pr. 10/11-17, så skal det ikke være en del af vores kultur ”uanset om det for alle parter opleves som sjovt”. Ikke alle har fundet morskab i disse handlinger, og set i lyset af, at nogle ikke har oplevet, at de var i stand til at sige fra, så sikrer man med denne nye retning, at det ikke bliver et problem i fremtiden.  

- Der skal være plads til forskellige holdninger og meninger om kulturen på Zentropa – både ift. at sige fra, hvis ens grænse overskrides, men også til at bifalde omgangstonen og uhøjtideligheden. Dette bør gælde internt i firmaet, men også for eksterne beskuere, som ofte ytrer deres holdning til, hvordan man burde forholde sig til specifikke personer og hændelser.     

- Småtterne ser frem til – i samarbejde med vores kollegaer - at hjælpe med at finde balancen i en farverig og kaotisk kultur, som samtidig sikrer en tryg og rummelig arbejdsplads. Vi glæder os til at fortsætte vores arbejde og læring, der forhåbentlig vil gøre os til ligeså dygtige filmarbejdere, som vi kan se, at tidligere færdiguddannede småtter, er blevet.  

- Småtterne respekterer fuldt ud alle oplevelser nogen måtte have haft, og har ingen interesse i at negligere tidligere ansattes udmeldinger om Peters person og handlinger. Vi glæder os til vores fremtid i firmaet, hvor hverdagen for ingens vedkommende skal bestå af frygt for afstraffelse, men hvor det er muligt at værdsætte den stabilitet og omsorg, som også udgør en stor del af Peters person. Vi glæder os desuden til at introducere fremtidige Småtter for firmaet og de mange positive sider, som både Zentropa og Peter rummer.   

Småtterne har ingen yderligere kommentarer. 

// Zentropas Småtter

6 kommentarer
Vis kommentarer