Nøgen Rie siger fuck you!

100 nøgne selvportrætter og vrede ord til modebranchen. Skuespilleren og filminstruktøren Rie Rasmussen raser ud i sin nye bog

Rie Rasmussen giver her nøgen bag et håndklæde en fuckfinger til hele modebranchen.(Foto: Rie Rasmussen)
Rie Rasmussen giver her nøgen bag et håndklæde en fuckfinger til hele modebranchen.(Foto: Rie Rasmussen)

BERLIN (Ekstrabladet.dk): Da danske Rie Rasmussen kun var 15 år, rejste hun til New York i USA og kom i stald hos mode-dronningen Eilleen Ford. Det førte siden til attraktive kontrakter som model for både Gucci og Chanel.

Men siden har Rie kastet sig ud i kreative områder med stor succes. Malerkunst, fotografi, manuskriptskrivning og filminstruktør-jobbet. Og det har ført til stor jalousi i modebranchen, der ofte har hånet Rie for at gabe over mere, end hun evnede.

Fuck you
Derfor giver Rie nu svar på tiltale, og i den nye bog 'Grafiske Historier' langer hun i sit forord kraftigt ud mod hele modebranchen og skriver følgende:

'Fotografer, som ønsker de var instruktører, stylister, som ønskede at være forfattere, og designere, som er fallerede skuespillere. Det er nogle få af de mange folk, som jeg ufrivilligt har pisset på i modebranchen ved at udtrykke min kreative mening. Skønt det ikke var min intention at genere nogle, vil jeg i stedet for at give en undskyldning sige: Fuck You. Det hele var fantastisk på trods af jeres middelmådige usikkerheder. Xo Xo Rie'.

Langbenet skønhed
Der er kontant betaling ved kasse 1 fra den langbenede skønhed Rie Rasmussen, der netop har vist sin nye film 'Human Zoo' ved filmfestivalen i Berlin, og her forklarer hun Ekstra Bladet hvorfor:

- De rasende ord skal forstås som et stort opgør mod modeverdenen, der satte mig i bås som en dum blondine. Hver gang jeg kastede mig over andre kreative ting som malerkunst, fotografi, manuskriptskrivning og sidst med ikke mindst som filminstruktør blev jeg mødt af hånlige bemærkninger, siger Rie og tilføjer:

- Det var først, da jeg fik en rolle i Brian de Palmas film 'Femme Fatale', at jeg fik modebranchens anerkendelse. Det er en totalt hængerøvs vatnisse branche. Og hvis nogle af spytslikkerne fra modebranchen stadig synes, at jeg kun egner mig som fotomodel, vil jeg igen blot sige Fuck You.

Hundrede nøgne selvportrætter
I Ries bog 'Grafiske Historier' er der ca. hundrede nøgne selvportrætter og akvareller af Rie. En nøgenhed, der måske også er et opgør mod modeverdenen, der jo kun handler om tøj.

I bogen fortæller Rie sin livshistorie med fotografier og malerier. Og der er billeder fra hendes mange rejser til både Afrika, USA, Schweiz, Frankrig og Cuba.

1 af 3 Rie siger selv, at hun har en lækker numse. Man forstår hvorfor.(Foto: Rie Rasmussen)
2 af 3 Rie Rasmussen er også meget fascineret af kvindelig brystvorter. Her viser hun sine egne. (Foto: Rie Rasmussen)
3 af 3 Rie Rasmussen giver her nøgen bag et håndklæde en fuckfinger til hele modebranchen.(Foto: Rie Rasmussen)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen