Model fra Matas-magasin vejer kun 46,7 kilo

Normalt ses så tynde mennesker kun i flygtningelejre eller områder med hungersnød, fortæller lægen Jerk W. Langer

- Man skal jo huske, at man ser 10 procent tykkere ud på billeder, siger Jerk W. Langer om den ultratynde model. (Foto: Magasinet 'Skøn')
- Man skal jo huske, at man ser 10 procent tykkere ud på billeder, siger Jerk W. Langer om den ultratynde model. (Foto: Magasinet 'Skøn')

Det kan godt være, den franske topmodel Marine Deleeuw er eftertragtet blandt store modehuse som Prada, Balenciaga, Celine, Christian Dior og Miu Miu. Men da hun havnede i Matas-magasinet SKØN, fik danskerne nok.

Se også: Her er skelettynde Marine fra Matas-magasinet

Den udmagrede model er ikke skøn. Hun ser syg ud.

Og det er sygeligt at være så tynd som Marine Deleeuw. Den 18-årige efterspurgte 179 centimeter høje model vejer kun 46,7 kilo. Det betyder, at hendes BMI ligger hel nede omkring 14,36. Grænsen for at være undervægtig ligger ved 18,5.

Det er bloggen ’The Skinny Pact’, der afslører Deleeuws vanvittige vægt. Bloggen er et mødested for unge med spiseforstyrrelser og er tænkt som et sted, hvor man kan 'finde trøst, forståelse og den ultimative støtte', som der står.

Ikke desto mindre hyldes den radmagre model på bloggen, der dog erkender, at Marine Deleeuw ofte er genstand for rygter om anoreksi – og at hun er et stykke fra sin idealvægt!Tynd skønhed eller sygligt tynd? (Foto: All Over Press/ EDWARD LE POULIN/CORBIS)
Tynd skønhed eller sygligt tynd? (Foto: All Over Press/ EDWARD LE POULIN/CORBIS)


Ifølge Jerk W. Langer, der er læge, foredragsholder og brevkasseredaktør på EKSTRA, er modellen ikke bare et stykke fra sin idealvægt. Hun er milevidt fra den.

Se også: Læsere raser over undervægtig model i Matas-magasin

- Min personlige advarselslampe begynder at blinke, når piger har en BMI under 17. Ifølge lægebøgerne er der her tale om en ekstrem afmagring, siger Jerk W. Langer.

Tjek din egen BMI her

Han mener ikke, at den lave vægt kan 'undskyldes' med et godt stofskifte eller noget andet naturligt.

- Normalt er det ikke muligt at blive så tynd, hvis ikke man gør en indsats ved at lade være med at spise, siger han og kommer med en skræmmende sammenligning.

- Vi ser normalt ikke BMI under 16 hos folk med mindre de bor i flygtningelejre eller i områder, der er ramt af hungersnød, siger Jerk W. Langer.

Se også: Brugte undervægtig model: Nu trækkes magasinet tilbage

Siden flere danske medier torsdag begyndte at skrive om den syletynde model, trak Aller magasinet SKØN tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer