Gode skønhedstips: Spray vodka i håret

Skønhedseksperten Charlotte Torpegaard giver dig gode råd til, hvordan du nemt og billigt redder ferieslidt hår og hud

Trænger din hud til nødpleje, så har Charlotte Torpegaard gode og billige skønhedsråd. Masker kan du eksempelvis selv lave. Helena Christensen moser ifølge eksperten banan og blander med honning. (Foto: AP/Jason DeCrow)
Trænger din hud til nødpleje, så har Charlotte Torpegaard gode og billige skønhedsråd. Masker kan du eksempelvis selv lave. Helena Christensen moser ifølge eksperten banan og blander med honning. (Foto: AP/Jason DeCrow)

Har du lige været på Roskilde festival? Eller har du bare forsømt hår og hud i ferien? Så får du her uvurderlig skønheds-førstehjælp.

Skønhedseksperten Charlotte Torpegaard har skrevet skønhedsbiblen 'Skønhed kommer indefra - med lidt læbestift skader jo ikke' og står bag en af Danmarks mest populære skønhedsblogs, I Love Beauty.

Hun er klar med gode ekspertråd til festivalramt hud og hår.

Læs også:

Se også: Skønhedsekspert: Drop shampoo og make-up på festival

Start med at skrubbe
- Alt kan trænge til en god gang scrub for at få huden helt ren og frisk igen. Skrub ansigtet, kroppen og fødderne, siger Torpegaard.

Efter man har brugt alle sine penge på øl, papvin og fastfood, har man sandsynligvis ikke penge tilbage til skønhedspleje. Men en skrub behøver ifølge eksperten ikke at koste en formue. Faktisk kan du lave den selv.

- Den kan du sagtens lave selv af en håndfuld salt eller sukker blandet med en ren olivenolie fra køkkenskabet, som du rører sammen til en grødagtig konsistens, siger hun.

Også hovedbunden kan ifølge Torpegaard skrubbes. Her anbefaler hun Avedas hovedbunds-scrub, som renser og sætter gang i cirkulationen. Neglene kan du redde med en scrub-oliekur. Her anbefaler skønhedsguruen neglemærket Herômes One-Minute Manicure.

Læs også:

Se også: Her er supermodellens skønhedstips

Skønhed kommer indefra
Mens du kan skrubbe skidt væk, er det dog ifølge eksperten vigtigt også at rense kroppen indefra.

- Masser af vand - gerne med citron - er en let og billig måde (at rense kroppen indefra på), men har du brug for et ekstra boost, så drop den sorte kaffe og bryg i stedet en maté (te), siger hun.

Maté er en gammelkendt drik, som i sin tid blev opdaget af Guarani-indianerne i Sydamerika. Den er opkvikkende, og kan altså ifølge Torpegaard give din slidte krop et lille spark. Hun anbefaler ligeledes kokosnødvand, som indeholder vigtige salte og genopfylder dine depoter.

Få masser af søvn - på silkepuden
- En god nats søvn gør underværker for huden. Har du et puddebetræk af silke i skabet, så find det frem. Silke køler nemlig huden, og sikrer endvidere, at huden ikke fedter - og at håret ikke klasker, siger Charlotte Torpegaard.

For de som har uren hud eller har tendens til hår, der fedter hurtigt, er en silkepude en rigtig god idé. Skønhedsguruen understreger dog, at man skal huske at rense og og fugte huden, inden man lægger hovedet på hovedpuden.

'Bund eller resten i håret'
Du kender sikkert udtrykket 'bund eller resten i håret', og ifølge Charlotte Torpegaard er der faktisk noget om snakken.

- Jeg har set flere hårguruer spraye vodka eller champagne i håret på modellerne, inden de føntørrede deres hår, og det gav en fantastisk glans, siger hun.

Sådan! Frem med sjatterne, og så i gang. Med de gode råd er du i hvert fald godt på vej til at blive dig selv igen.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen