Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Skønhedsekspert: Drop shampoo og make-up på festival

Hvordan bliver du lækker på festival? Skønhedsekspert Charlotte Torpegaard giver dig gode råd

Vil du have festivallokker som Kate Moss? Så læs skønhedsekspertens god råd. (Foto: AP/Joel Ryan)
Vil du have festivallokker som Kate Moss? Så læs skønhedsekspertens god råd. (Foto: AP/Joel Ryan)

- Tager du kun én creme med på festival, så lad det være en solcreme. En høj faktor sparer dig for både rødme og rynker. Jeg skifter selv mellem Green Peoples øko-solcreme fra helsekostbutikken og Avènes solspray med SPF 50, der samtidig er vandfast, siger skønhedseksperten Charlotte Torpegaard, som er tidligere skønhedsredaktør og nu skriver skønhedstips på bloggen I Love Beauty.

Festivalsæsonen er nemlig skudt i gang, og mens mange festivalfans lige nu er på Roskilde Festival, venter andre spændt på Skanderborg og en masse andre sommerfestivaler.

Uanset hvilken festival, du besøger, er gode skønhedsråd uvurderlige, og derfor har Mode med Miriam spurgt skønhedsekspert Charlotte Torpegaard, hvordan man sikrer et lækkert ydre, mens man er på festival.

Læs også:

Se også: Se skønheds-eksperternes favoritter

Drop shampoo og make-up
Hvordan undgår man for eksempel ildelugtende og fedtet hår, hvis man gyser ved tanken om en tur i fællesbad?

- Medbring en hat. Shampoo, balsam og stylingprodukter fylder for meget og tager for lang tid, og en hat er hot og skygger mod både sol og regn. Foretrækker du at have håret fremme, så medbring en tørshampoo. Jeg kan anbefale Klorane fra apoteket, siger eksperten.

Til at rense ansigtet, uden at skulle stå i lang kø til den nærmeste vask, anbefaler Charlotte Torpegaard renseservietter.

- Renseservietter er en musthave på festival. De fjerner makeup i en håndevending, og kan bruges på hænder og ansigt, når der mangler vand, sæbe og renseprodukter på toiletter og bade. Jeg sværger selv til de billige – uden parabener og andre unødvendige stoffer – fra Derma og Neutral.

Vil man dog helt slippe for at skulle fjerne make-up efter aftenbranderten, har eksperten også en løsning.

- Farv dine vipper og bryn, inden du tager afsted. Det sparer både tid og plads i din toilettaske. Få det gjort professionelt eller prøv vippefarven fra Hanne Bang, der fås blandt andet hos Matas.

Læs også:

Se også: Skønhedsekspert: Matas monopol udfordret

De her produkter kan du ikke undvære
Vil du ikke give afkald på make-up, står Charlotte Torpegaard klar med en liste af uundværlige festival-produkter, du kan fylde toilettasken med.

Hun anbefaler blandt andet Elisabeth Ardens cremeklassisker Eight Hour Cream.

- Den kan bruges til alt lige fra tørre læber og kinder eller for meget sol til kedelige neglebånd og myggestik, siger hun.

Foruden den og en concealer, behøver du ifølge eksperten kun et produkt til både læber, kinder og øjne.

- Medbring en læbestift, og brug den såvel på læberne som på kinder og øjenlåg, hvor du dupper den på. Suppler med en læbepomade (den fylder ingenting) med SPF, så du holder læberne bløde og sunde i solen.

Men hvilken læbestift skal man så vælge?

- En god læbestift til formålet er Rouge Coco Jersey Rose fra Chanel, der har den helt rigtige nuance til både læber og hud.

Hold bakterierne væk
Torpegaard har også et godt råd til hygiejnebevidste festivalpiger. Hun anbefaler den antibakterielle Pureberg Hand Sanitizer

- Denne er en festival-musthave, og den kan hurtigt gå hen og blive din bedste ven. Den fjerner nemlig bakterier og snavs, også hvis du ikke lige kan komme til en håndvask, og samtidig plejer den dine hænder og efterlader en duft af rose, siger hun.

Med de gode råd er du klar til festivalsæsonen, så nu er det bare med at komme ud og nyde sommeren, og krydse fingre for, at vejret bliver mere festivalvenligt.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen