Sådan bryder du dårlige shoppevaner

Se, hvordan du forhindrer tøjkriser med vores shoppingråd

Miriams sommerfavoritter: 1. Halskæde fra LOKOU til 299 kr. på stigp.dk 2. Jeans fra Current Elliott til 1.900 kr. på youheshe.com 3. T-shirt fra J. Crew Vintage til ca. 190 kr. på net-a-porter.com 4. Ring fra Maria Black til 360 kr. på youheshe.com 5. Stilletter fra STARS by  Jonas Hallberg til 599 kr. på nelly.com 6. Neglelak i farven 'Did it on em' fra O.P.I. Nicki Minaj til 125 kr. på magasin.dk (Foto: Jakob Jørgensen + producenter)
Miriams sommerfavoritter: 1. Halskæde fra LOKOU til 299 kr. på stigp.dk 2. Jeans fra Current Elliott til 1.900 kr. på youheshe.com 3. T-shirt fra J. Crew Vintage til ca. 190 kr. på net-a-porter.com 4. Ring fra Maria Black til 360 kr. på youheshe.com 5. Stilletter fra STARS by Jonas Hallberg til 599 kr. på nelly.com 6. Neglelak i farven 'Did it on em' fra O.P.I. Nicki Minaj til 125 kr. på magasin.dk (Foto: Jakob Jørgensen + producenter)

Har du nogensinde skullet vælge mellem at bruge dit sidste rådighedsbeløb på et par lækre stilletter og et par lidt kedelige jeans? Udsætter du praktiske køb, som nye strømpebukser, løbesko og regnjakke, til fordel for mere spændende tøjkøb?

Så er du ikke alene. For det er jo let at blive ivrig efter sæsonens florlette cocktailkjoler og farverige smykker.

Men resultatet er, at man ofte står op til samme tøjudsigt: at fryse i fin kjole og lide en hel dag i stilletter. Uden en praktisk basisgarderobe, er man på den.

Læs også:

Se også: Her går Julie Zangenberg på udsalgsrov

Smykker og tilbehør kan redde alt
Nogle har dog det helt modsatte problem, og prioriterer komfort og nemhed over festsko og tilbehør.

Uanset om du har for mange kjoler eller ensfarvede t-shirts, kan du opdatere både dit behagelige, praktiske hverdagslook og din festgarderobe med tilbehør, smykker og en farverig neglelak.

Budgetvenlige modesmykker, tasker og sko fås i store butikskæder som Hennes og Mauritz, Zara, Gina Tricot og på netbutikker som ASOS og Nelly. Ved at satse på budgetsmykker, kan du nemlig skifte dine smykker ud oftere og sørge for at holde din garderobe moderigtigt opdateret.

Læs også:

Se også: Sådan kupper du udsalget

Sådan bliver du klar til shopping
I anledning af udsalget, kan du gøre både gode basis- og festkup, men før du shopper, er det en god idé at se din garderobe igennem.

1. Farvekoordinér din garderobe, så du har bedre styr på, hvilke kombinationsmuligheder du har, og dermed hvilke farver, dine køb skal være i. Har du meget blåt, kan du for eksempel finde tøj i kontrastfarver, så du med dine blå favoritter kan sammensætte vidt forskellige looks.

2. Tænk over, hvad du mangler. Bugner dit skab med kjoler, er det bedre at satse på nye jeans eller en god cardigan. Er dit skab derimod fyldt med t-shirts og jeans, skal du på jagt efter et alsidigt festlook, du kan lave om på med moderigtigt tilbehør.

3. Sørg for at gøre alle dine ting så synlige som muligt. Jo nemmere det er at se, hvad du har, desto større sandsynlighed er der for, at du ikke overser gode ting, som ligger gemt og glemt i skabet.

4. Læg et budget og lav en liste over de ting, du skal på udkig efter, så du ikke kommer hjem fra shoppingturen med det sædvanlige, fordi du ikke kunne huske eller ikke helt var klar over, hvad du skulle investere i.

Vil du have inspiration til gode udsalgskøb? Så se Mode med Miriams sommerfavoritter øverst i artiklen.

God shoppelyst!

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen