Se her DR: Super-serie for en tredjedel af 1864-budgettet

Søndag fik den norske tv-serie 'Kampen om Tungtvannet' premiere på NRK 1. Serien handler om norske modstandsfolks kamp for at forhindre Tyskland i at udvikle atomvåben under anden verdenskrig og har blot kostet en brøkdel af 1864-serien. Se traileren her

Se traileren til 'Kampen om tungtvannet' i videoen her

175 millioner kroner brugte Ole Bornedal på DR's drama tv-serie '1864'. Serien høstede både gode og dårlige anmeldelser og ikke mindst masser af kritik om alt lige fra historieforfalskning til et overpumpet budget.

De otte timer i selskab med Didrik, Peter og Laust kostede 173 millioner kroner. (Foto: DR/Per Arnesen) TV - 1. dec. 2014 - kl. 13:11 De betalte '1864': - Pengene kunne være brugt bedre

I mellemtiden har nordmændene været på vej med deres egen super-serie til en pris på sølle 60 millioner danske kroner.

Filmen er NRK's hidtil dyreste TV-serie, men har altså blot kostet en tredjedel af 1864-budgettet.

I traileren over artiklen her kan du få en smagsprøve på, hvor meget de har fået for pengene.

'Kampen om tungtvannet' handler om Tysklands forsøg på at skabe en atombombe under anden verdenskrig. Til det skulle de bruge tungt vand fra den norske fabrik Vemork ved Rjukan.

Serien følger både tyskerne, de allierede og de norske modstandsfolk, der får opgaven at sabotere produktionen af tungt vand.

På rollelisten finder vi blandt andet de danske skuespillere Søren Pilmark og Maibritt Saerens.

Se også: Skuffende '1864'-seertal i Norge

NRK 1 skød søndag serien i gang med et dobbeltafsnit, og den har efterfølgende modtaget flotte anmeldelser fra de norske medier.

- 'Kampen om tungtvannet' er en storslået og neglebidende engagerende  TV-serie med sprængstof nok til endnu engang at vække nationens krigsbevidsthed og historieinteresse, skrev den norske filmanmelder Jon Selås på vg.no, hvor han kvitterede med fem ud af seks stjerner.

Se traileren over artiklen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen