Hold kæft, hvor har vi svinet

'Luksusfælden': For ungt par fra Bredebro blev drømmehuset forvandlet til et økonomisk mareridt

Sanne og Jesper skal lære at bruge penge fornufts-betonet, ikke af lyst. (Foto: TV3)
Sanne og Jesper skal lære at bruge penge fornufts-betonet, ikke af lyst. (Foto: TV3)

- Hold kæft, hvor har vi været nogle svin.

Parret Jesper og Sanne fra Bredebro i Sønderjylland, begge 25 år, bliver mildt sagt chokerede, da de to eksperter fra 'Luksusfælden', Jan og Sarah, kommer forbi og giver dem et overblik over, hvordan deres smadrede økonomi ser ud.

Det er heller ikke noget kønt syn.

Parret med to børn står i gæld til halsen på grund af købet af et landsted, som er blevet renoveret fra top til tå og derefter kostbart indrettet med dyre møbler og kostbare fladskærme og stereo-anlæg.

Parret har to biler, to velsmurte cykler, en scooter - og såmænd også en campingvogn, som dog ikke fungerer, men Jesper er en mester i at sætte sådan en tumling i stand.

Ingen pengetræer
Tøj-kontoen er oppe at ringe, der ryges og spilles fodbold - og der er i det hele taget ingen smalle steder i det lille hjem, hvor man har indtryk af, at der vokser pengetræer ude i haven.

Det gør der ikke, skal vi hilse og sige.Jesper og Sanne vi sælge drømmehuset og flytte i lejlighed i Kolding. (Foto: TV3)
Jesper og Sanne vi sælge drømmehuset og flytte i lejlighed i Kolding. (Foto: TV3)


Ude i horisonten venter iøvrigt en regning på 50.000 kroner for kloakering af ejendommen, som der ikke er sparet op til, selvom Jesper knokler med op til flere jobs og sjældent er hjemme om aftenen og i weekenderne.

- Drømmehuset har kostet på familielivet, konstarerer Sanne, der studerer, mens Jesper arbejder som tømrer. Han har haft sit eget tømrerfirma, men det er lukket nu, og det har også sat sine spor på gælden.

Det er ikke fordi, der ikke kommer penge ind på kontoen hver måned. Gennemsnitligt har de fået udbetalt tæt på 50.000 kr. om måneden tilsammen det seneste år, men pengene forsvinder mellem hænderne på dem, og det har lange udsigter med at blive gældfri.

Huset skal sælges
Og så kan man jo lige så godt bruge lidt flere penge, når afdragene, føler de, alligevel forslår som en skrædder i Helvede.

Se også: TV: Luksusfælden: Pengene blev brugt på drukSe også: TV: Luksusfælden: Værterne giver par tørt på

I alt er gælden oppe på over to millioner kroner, og nu skal drømmehuset sælges, men selvom det skulle lykkes med det, vil der stadig en gæld tilbage på over en million kroner.

Der skal med andre ord ofres goder, og der skal brues penge, ikke lyst- men fornuft-betonet, og det går Jan og Sarah så i gang med at forklare dem, hvad det går ud på.

'Luksusfælden', TV3 i aften kl.20.00

0 kommentarer
Vis kommentarer