TV: Amalie: Jeg låner måske af Skat igen

Realitydivaen er frisk på at sætte penge til side til Skat - men man kan jo altid låne lidt

Amalie har - ligesom så mange andre danskere - lidt svært ved at hitte rede på de indviklede danske skatteregler. (Foto: Jakob Jørgensen)
Amalie har - ligesom så mange andre danskere - lidt svært ved at hitte rede på de indviklede danske skatteregler. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det er ikke helt let at holde styr på de danske skatteregler. Det må mange danskere hvert år sande, når selvangivelsen skal udfyldes. Heller ikke realitydivaen Amalie, der ikke skænker sin selvangivelse mange tanker, har helt styr på skattereglerne.

Faktisk har hun slet ikke overblik over, hvor meget det egentligt er, hun skal betale i skat.

- Jeg tror, at det, man skal betale af sin løn til skat, er sådan 60 procent eller sådan noget, tror jeg... Jeg ved det ikke, siger hun med et smil på læberne i anden del af sin medvirken i det økonomiske kriseprogram 'Luksusfælden', der bliver sendt i aften klokken 20 på TV3.

Se også: Amalie afslører: Sådan tjener jeg penge

Helt skævt skudt er det nu ikke - i hvert fald ikke, hvis man betaler topskat.

I 2014 lyder den marginale skatteprocent for en topskatteyder på 56,2 procent. For at betale topskat skal man dog tjene over 449.100 kroner, og det er Amalie langt fra i nærheden af. Sidste år tjente hun nemlig 192.000 fordelt over alle årets tolv måneder - altså i gennemsnit 16.000 kroner pr. måned.

Dermed betaler Amalie bundskat, som i 2014 lyder på 40,1 procent.

Se også: Amalie skærer igennem: Jeg er god til at arbejde

22-årige Amalie har dog ikke noget fast arbejde og får normalt sine penge udbetalt som b-indkomst. Dermed skal hun selv have gang i lommeregnen og finde ud af, hvor mange penge, hun skal betale skat, når året er omme.

Derfor opretter 'Luksusfældens' eksperter en opsparingskonto til den unge kendis, hvor hun kan sætte b-skatten til side og så betale et samlet beløb, når året er omme.

Se også: Amalie om Luksusfælden: Jeg griner af de danske medier

Det, mener Amalie, at hun sagtens kan håndtere. Sådan nogenlunde i hvert fald...

- Jeg tror da helt sikkert godt, at jeg kan lade pengene stå på en opsparingskonto, dem jeg skylder til Skat. Men jeg har aldrig sagt, at jeg ikke lige låner nogle af de penge, hvis jeg har brug for det. Altså, de står der jo, så man kan jo låne, hvis man vil. Bare man betaler dem igen, inden året er omme, siger realityblondinen, der skylder 160.000 kroner til Skat.

Se hele klippet med Amalie i 'Luksusfælden' over artiklen.

Se også: Bitchfight i cyberland: Fie Laursen sviner Amalie

0 kommentarer
Vis kommentarer