Luksusfælden: Derfor skred vi

Henrik og Henriette havde en klar aftale om, at deres familier ikke måtte inddrages i programmet

Henrik og Henriette ser lysere på fremtiden efter 'Luksusfælden'. (Foto: TV3)
Henrik og Henriette ser lysere på fremtiden efter 'Luksusfælden'. (Foto: TV3)

Parret fra aftenens udgave af 'Luksusfælden' følte sig snydt af programmet, og det var grunden til, at de valgte at kvitte al videre samarbejde med eksperterne, Carsten og Mette.

- Vi havde lavet en klokkeklar aftale på forhånd om, at vores familier ikke skulle blandes ind sagen, men det gjorde de alligevel. Samtidig var der også fejl i tallene på nogle af de lån, som Carsten hængt op på snoren ved vores campingvogn, forklarer Henrik beslutningen om at give afkald på yderligere hjælp.

Se også: Luksusfælden: Kviklån for at få mad

Hans forældre blev forsøgt indblandet, da Carsten nærmest forlangte, at Henrik skulle konfrontere dem med en gammel skattegæld fra et firma, han og faderen havde haft sammen, men som Henrik blev gjort ene ansvarlig for på et tidspunkt.

Manglende mod
Det følte han sig noget bitter over i løbet af programmet. Men gå til forældrene og sige til dem, at de burde stå for halvdelen af gælden, havde han nu heller ikke modet til.

- Jeg skulle nok have reageret anderledes, end jeg gjorde i programmet. Men man kan altid være bagklog. Vi har snakket om det efterfølgende, men min far fylder 70 næste år, og han har ikke så lang tid tilbage på arbejdsmarkedet.

Se også: Efter Luksusfælden: Marianne kan stadig blive tvunget fra Dan

- Min skattegæld vill alligevel først, selv med en aftale med min far, være ude af verden om 15 år, ifølge Carsten. Det er helt urealistisk at rode min far ind i det. Skattegælden er på 600.000 kroner, og jeg hænger på den alene. Sådan er det bare. Jeg kan selvfølgelig godt se, at mine forældre har tørret gælden af på mig, men jeg har selv et medansvar for det.

Underbukserne er røget
- Hvordan så med de øvrige besparelser?

- Vi har taget nogle af deres forslag til os. En del af de mange abonnementer er blevet opsagt, bl.a. telefoner og tv.

- Hvad med dine underbukser?

- Haha, Ja, det lød absurd. De er også væk, haha.

Se også: Amalie: Gider ikke Luksusfældens revisor

- Campingvognen?

- Den har vi endnu, men der er der også noget, der ikke helt stemmer. Vi skulle sælge den, helt fint, det ville vi også gerne. Vi kunne få 35.000 kroner for den, men vi skylder 42.000 til  Nordea, der har pant i den.

Fritidsordning droppet
- Jeg spurgte Carsten helt seriøst, hvad Nordea sagde til ham over, at de ikke fik en krone af dem. Det svarede han ikke på. Pengene skulle i stedet bruges til at nedbringe de høje renter på nogle andre gældsposter, og det er også fint nok.

- Men jeg følte det lidt som om, at vi så stadig skyldte Nordea 42.000 kroner for en campingvogn, som vi så ikke havde mere.

- Er datteren kommet i fritidsordningen?

- Nej, vi synes, det er for mange penge at bruge på noget, hun ikke kan udnytte optimalt. Vi laver i stedet lege-aftaler og tager nogle af hendes veninder med hjem. Så klarer vi os med det, og det synes hun er godt nok.

79 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!