Luksusfælden: Hundene er i spil

Aftenens par i TV3-programmet har bare kigget på, mens gælden er vokset og vokset

Erik og Pernille med deres to hunde, som er genstand for Luksusfældens skaprpe blik. (Foto: TV3)
Erik og Pernille med deres to hunde, som er genstand for Luksusfældens skaprpe blik. (Foto: TV3)

Dagens par i 'Luksusfælden', Pernille og Erik, hhv. 29 og 36 år, fra Stenløse har i løbet af kort tid holdt ferie, købt møbler og to hunde for omkring 50.000 kroner.

Og som den ene TV3-ekspert, Jan, siger, så er det jo ikke noget problem, 'hvis man har pengene til det'.

Men problemet er, at det har sosu-assistenten og flyttemanden ikke. Som i overhovedet ikke. Økonomien er kørt i smadder - og parret har bare set passivt til, mens gælden er vokset.

Siden 'Luksusfælden's eksperter besøgte Dennis og Anja, har parret optaget yderligere lån. (Foto: Heidi Maxmiling/TV3) Kendte Efter Luksus-fælden: Hårdt budget sender Dennis til Norge

I år er Carsten Linnemann og Jan Swyrtz de økonomiske eksperter, der skal få folks økonomi på ret køl. (Foto: Jakob Jørgensen) Kendte Luksusfælden: Sådan er det gået deltagerne

Erik er gået fallit med et tidligere firma og skylder tæt på en million væk, Pernille er i gæld for 200.000 kroner, men har alligevel investeret i en ny bil, selvom Erik har en ældre model stående, der bare skal sættes i stand for at være køreklar igen.

Hul i luftkastel
Desuden har parret investeret tid og foreløbig 16.000 kroner på en konference i Sverige med et firma, som de håber at kunne gøre en levevej ud af ved at sælge shampoo og creme-produkter.

Den luftkastel prikker ekspert-parret dog hurtigt hul i. Det er et pyramidespil-lignende firma, som vil kræve et vældigt netværk for bare at tjene 15.000 kr. om måneden. Totalt urealistisk. Kun fem procent af sælgerne kan leve af det, får parret at vide, og de anbefales hurtigt at vikle sig ud af det.

Amalie tjener blot 16.000 kroner om måneden. (Foto: Jakob Jørgensen) Kendte Amalies forgældede verden

- Jeg føler, vi er blevet taget ved røven af folk, vi stolede på, siger Pernille.

To hunde vejer tungt
Alligevel er udsigten til at blive gældfri i deres egen levetid kulsort. Renterne alene overgår det, de afdrager, og det seneste år har der været et overforbrug på 11.300 kr. om måneden.

Der skal skrappere midler til. Den nye bil skal sælges, Pernille skal stoppe med rygningen - og så er der spørgsmålet om de to hunde, der betyder så meget for familien.

De vejer tungt på det budget, som Jan og Carsten forsøger at opstille.

Pernille håber at kunne nøjes med at afhænde den ene - og det er også blevet resultatet, da eksperterne vender tilbage med gælds-eftergivelse på små 300.000 kroner i posen, hvis ellers parret har overholdt de aftaler, der blev indgået ved sidste besøg.

Se om de har det.

TV3 i aften kl. 20.00.

 

 

27 kommentarer
Vis kommentarer