Luksusfælden: Overlevelse hver dag

Brian fra Herlev startede med at låne penge som 18-årig, nu lyder gælden på næsten 600.000 kr., som ikke bliver afdraget

Brian og vennens kone får dommen af eksperterne. (Foto: TV3)
Brian og vennens kone får dommen af eksperterne. (Foto: TV3)

- Det er overlevelse hver eneste dag. Jeg kan ikke magte det mere.

Så slemt har 49-årige Brian fra Herlev det med sin økonomi, der mildest talt også hænger i laser.

I aften i 'Luksushjælpen' skal eksperterne, Jan og Mette, se, om de kan finde vej ud af det økonomiske uiføre, der hænger sammen med mange optagede lån fra det øjeblik, han fyldte 18 år og fik sit første betalingskort.

Det år købte han en tørretumbler til sin mor i julegave, og derefter var han nærmest ikke til at stoppe.

Der var ingen smalle steder, penge på lommen, det kørte.

Spiller med rudekuverterne
Mens han var i 20'erne lånte han 69.400 kr., i 30'erne 159.800 kr., og i 40'erne er der røget 184.300 kr. yderligere på lånkontoen. I alt 413.000 kr. - og med renter og omkostninger beløber det sig nu til 584.000 kr.

Men problemet er, at Brian har haft et meget afslappet forhold til at afdrage gælden.

Brian i gæld til halsen. (Foto: TV3)
Brian i gæld til halsen. (Foto: TV3)
 

- Når der kommer rudekuverter, spiller jeg med dem, og den, der kommer op, betaler jeg. Resten ryger i papirkurven, siger Brian i programmet.

Istedet for at få gælden reduceret bruger han penge på en for dyr lejlighed, cafe-besøg hos venne-parret, som han også sparer op til en ferie sammen med på en konto, som kun de har rådighed over.

Luftkasteller
Til gengæld klager han over ikke at have råd til fødselsdagsgaver til sin søn, og en ven, som han skylder 10.000 kroner, får heller ikke afdrag på lånet. Det har Brian det skidt med. Men alligevel spiller han lotto - i håbet om den store gevinst, der kan gøre ham gældfri, siger han. 'Luftkasteller', lyder dommen - og han bruger penge på diverse Facebook-spil, selvom han har tre par briller liggende hos optikeren, som han ikke har råd til at indfri.

TV3-reality Luksusfælden: Skylder 1,2 mio. væk

Pia og Kenni med to af børnene. (Foto: TV3) TV3-reality Luksusfælden: Kreditorer bliver betalt

TV3-reality Luksus-eksperter kom for tidligt

Der er nok at gå i gang med for eksperterne, og Brian kan se frem til en særdeles sparsommelig fremtid, som kun kan blive af mindre varighed, hvis han finder sig en billigere lejlighed og ellers overholder sine andre forpligteloser.

Se, om det lykkes.

Luksusfælden på TV3 i aften kl. 20.00

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer