Luksusfælden: Skylder 1,2 mio. væk

32-årige Pia læser til finansøkonom, men det kniber med hende og ægtemandens egen økonomi

32-årige Pia fra Thisted læser til finansøkonom, men er der noget hun ikke rigtigt har styr på, så er det økonomi.

I hvert fald ikke sin egen og ægtemandens - 27-årige Kenni.

Derfor er 'Luksusfælden' blevet tilkaldt i håb om, at Carsten og Jan dels kan give parret et overblik over elendigheden, dels komme med forslag til, hvordan de kommer ud af kattepinen.

I programmet i aften på TV3 er der nok at tage fat på. Pias slæbte allerede rundt på gammel gæld, da hun mødte Kenni for syv år siden - og i mellemtiden er det bare blevet værre og værre.

RKI-muren nået
Der optages lån, som så bliver erstattet med nye lån, når hun opdager, hun ikke kan betale det foregående tilbage. Samtidig er der gæld fra en tvangsauktion fra et tidligere forhold plus alle mulige andre gældsposter, bl.a. skat og børnbidrag til en datter, der bor hos faderen - og også til et cateringsifirma, hvor der var købt mad for 1400 kroner, som så er steget til 6.400 kr., da det ikke blev betalt.

Marianne frygter, at hun må flytte fra sin mand, Dan. (Foto: Screendump fra 'Luksusfælden') TV3-reality Luksusfælden: Kontanthjælpsreform tvinger os fra hinanden

Kasper fik stress-faktor fjernet af TV3-eksperternes granskning af hans økonomi. (Foto: TV3) TV3-reality Luksusfælden: Det lysner langsomt

Lars har 'forsødet' tilværelsen med 430.000 kroner det sidste halve år. (Foto: TV3) TV3-reality Luksusfælden: Ekskone skrider fra gælden

I alt er gælden for Pia røget op på 1.020.000 kroner, og lægger man så Kennis gæld på mere beskedne 170.000 kr., så skylder det unge par med fire hjemmeboende børn 1,2 mio. kr. væk.

'RKi-muren' er for længst nået, som Pia utvetydigt får at vide. Der er ingen chancer for, at parret kan låne flere penge nogen steder.

Indtjeningen skal øges
Så det er kun op til dem selv, at forøge indtjeningen forøget og få sat privatforbruget markant ned, så gælden kan begynde at blive afdraget.

Jan og Carsten sætter dem på opgaven at finde en løsning på problemet, og det står hurtigt klart, at Pia ikke har råd til at studere. Hun må ud på arbejdsmarkedet, og hun heldigvis en sosu-uddannelse at falde tilbage på - og så skal Kenni, der er flyttemand, finde et ekstra-job eller i hvert fald have flere timer i det firma, han er ansat i.

Indtjeningen skal op på 40.000 kr. om mdr. Det er eksperternes betingelse for at kunne lave et realistisk budget. Vil det lykkes?

TV3 i aften kl. 20.00

 

0 kommentarer
Vis kommentarer