Tv-søskende med rod i regnskaberne og blodigt million-minus

De tre Wichmann-søskende, hvis designer-liv i USA man lige for tiden kan følge på Kanal 4, har i deres seneste regnskab store økonomiske problemer. De siger dog nu, at al gæld er indfriet

De tre søskende skal til at stramme gevaldigt op, hvis de skal have biksen til at køre rundt. Se indslaget her

Mens man på tv kan følge de tre unge og hippe Wichmann-søskendes 'søde liv i Hollywood med masser af stjernestøv og røde løbere', som Kanal 4 skriver på deres hjemmeside, så er det en lidt anden historie, når man tager et kig på søskende-trioens modeforretning, der danner baggrund for hele reality-serien.

I det seneste regnskab (2014) for Forrest & Bob Aps, som Amalie, Joachim og Adam Wichmanns virksomhed hedder, er årets resultat et underskud på 580.000 kroner. Men hvad værre er, er egenkapitalen, der er selve formuen i firmaet, helt i bund med et rødt minus på næsten seks millioner kroner, hvilket sætter spørgsmålstegn ved den fortsatte drift.

- Virksomhedens fortsatte drift er betinget af, at selskabets pengeinstitut og øvrige interessenter kan sikre tilstrækkeligt fremtidigt likviditetsberedskab, står der i regnskabet.

Årsløn på 60.000 kr til deling
I programomtalen fremgår det også, at Wichmann-trioen er 'nødt til at tjene nogle penge for kunne fortsætte med at leve drømmen under de californiske palmer'. Derfor skal lønnen på ca. 60.000 kroner, som de tre søskende ifølge regnskabet delte i 2014, altså forbedres markant.

Udover de røde tal har revisoren flere kritikpunkter. Blandt andet er der ikke indberettet løn til Skat, og derudover har banken, som har penge tilgode, ikke bekræftet selskabets finansieringsaftale, hvorfor revisoren faktisk anbefaler, 'at generalforsamlingen ikke bør godkende årsrapporten'.

Danske kendte - 30. sep. 2015 - kl. 19:59 'De 3 Wichmanns': Sådan opmuntrer du en mut kvinde

Wichmanns: Kan ikke overraske nogen
De tre søskende ønsker ikke at stille op til et interview, men svarer i stedet dette i en mail:

- Det kan ikke komme bag på nogen, da det er hele præmissen for tv-showet, men al gæld til danske pengeinstitutter i det danske selskab er indfriet og den fremtidige finansiering er ligeledes på plads.

I regnskabet betegner trioen da også årets resultat for 'meget utilfredsstillende'. De har dog en forventning om, at fremtiden ser væsentlig bedre ud grundet eksponeringen af deres nye reality-serie.

- Medio 2014 påbegynder selskabets ledelse optagelse af en længere tv-udsendelsesrække, som skal sendes i dansk tv i efteråret 2015. Selskabet forventer en uverderlig branding af selskabets navn i forbindelse med udsendelserne og budgetterer pt med opstart af væsentlig drift af virksomhed i DK, som kan forente og afvikle gælden i selskabet, står der i regnskabet.

Tidligere årsregnskaber for virksomheden viser samtidig, at det langt fra er første gang, at der er rod i regnskaberne.

Revisor har således også haft anmærkninger omkring blandt andet registreringen af varelager, indberetning til Skat og for sen aflæggelse af regnskab de tidligere år.

TV3-reality - 16. sep. 2015 - kl. 15:47 Wups! Tv-designer i gennemsigtig kjole

22 kommentarer
Vis kommentarer