Købte hus i blinde: - Det trak tænder ud undervejs

Jakob og Sabine skulle have hjælp til at se muligheder i en bolig udenfor København

Det var direkte urealistiske krav, Sabine Hansen og Jakob Holm havde til deres kommende bolig, da de meldte sig til TV3-programmet 'Boligkøb i blinde'.

Parret ville have et hus med tre værelser, en god have og en beliggenhed maksimalt 15 kilometer fra centrum af København, men de havde kun 2,2 millioner kroner at gøre godt med.

Derfor var det unge par fra Valby tvunget til at gå på kompromis, hvis drømmen om et hus skulle gå i opfyldelse, og de gik noget bekymrede med til at flytte til Stenløse godt 30 kilometer fra København.

Se også: Drømmen slået itu: Solveig må bo på fire kvadratmeter

Det valg har Sabine og Jakob på ingen måde fortrudt, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Vi var så forblændede af bestemte områder, men vi er meget positivt overraskede over Stenløse, siger Jakob Holm, der sammen med Sabine og deres datter er blevet rigtig glade for at bo i det hus, som boligprogrammets eksperter købte til Jakob og Sabine for parrets egne penge.

Og lille Solveig er flyttet ud af det pulterkammer, hun tidligere boede i, og har fået sit eget værelse.

I 'Boligkøb i blinde' er det deltagernes egne penge, der er på bordet, når der bliver købt et hus.

Men de nye boligejere har ikke set det hus, som programmets eksperter har investeret i på deres vegne.

Huset bliver handlet, så er der lidt midlet at sætte boligen i stand for. Men det er kun deltagernes penge, der er på bordet.

Eksperterne istandsætter og indretter huset, som deltagerne reelt flytter ind i, når de ser det første gang.

- De ting, vi skal bruge er tæt på - altså s-toget og indkøb og sådan nogle ting. Solveig er kommet i en rigtig god institution kun 300 meter fra vores hjem, siger han.

Ifølge Jakob Holm har parret fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at se muligheder i ting ved at være med i 'Boligkøb i blinde'.

- Man skal ikke være så afskrækket over, at et hus måske kræver en del arbejde af professionelle håndværkere, siger Jakob Holm, der dog synes, at processen var lidt hård.

Se også: Brunt boligchok til tre millioner

Eksperterne købte parrets nye hjem og satte det i stand for deres egne midler - uden at parret havde noget som helst at skulle have sagt.

- Det trak tænder ud undervejs, men det er simpelthen blevet så flot, og vi trives virkelig godt i Stenløse, siger han.

Sabine og Jakob har kun ændret ganske få ting i huset, siden tv-holdet forlod Stenløse.

- Vi har købt et modul mere til vores sofa, og så har vi flyttet en kaktus, som det ikke var så smart, at vores datter kunne nå, siger Jakob Holm, der faktisk har fået kortere til arbejde fra det nye hjem.

11 kommentarer
Vis kommentarer