Luksusfælden: Direkte kurs mod afgrunden

Aftenens gældsplagede deltager er god til undskyldninger, men dem skal hun lægge fra sig

Dianas hjem er fyldt med nips og tingeltangel. Foto: TV3
Dianas hjem er fyldt med nips og tingeltangel. Foto: TV3

- Jeg har en meget dårlig fornemmelse af det her, lyder det fra TV3-ekspert Carsten Linnemann i aftenens 'Luksusfælden'.

Sammen med Mette Reissmann er han på besøg i Rønnede i Sydsjælland hos 36-årige Diana, der i den grad har ondt i økonomien.

Diana er enlig mor til en datter med flere alvorlige diagnoser, og hende forkæler hun naturligvis, når hun er hjemme i weekender og ferier fra det bosted, hun bor i til daglig.

Hun har også en mor, der har været hjemløs i en periode og derfor har boet hos Diana, hvilket udlægges som en stor økonomisk byrde, der derved har været medvirkende til, at gælden har nået 1,5 millioner kroner uden udsigt til nogensinde at blive gældfri.

Carsten Linnemann, Mette Reismann er på besøg hos Diana i Rønnede. Veninden, der også hedder Diana, fulgte med. Foto: TV3
Carsten Linnemann, Mette Reismann er på besøg hos Diana i Rønnede. Veninden, der også hedder Diana, fulgte med. Foto: TV3

Se også: 'Luksusfælden'-deltager føler sig udstillet: Det er utroligt

Gået på klingen - og ved kig på konto-oversigten - får eksperterne dog indtryk af en anden virkelighed, hvor Diana tværtimod har haft økonomisk gevist ved moderen. Hun har genemsnitligt forsynet kontoen med 8.000 kr. om måneden - eller 96.000 kr. det seneste år.

Det kan Diana ikke lige forklare, ligesom hendes mange undskyldninger for et unødvendigt stort fastfood-forbrug på 3.500 kr. om måneden og impulskøb i genbrugsbutikker og på loppemarkeder af nips og tingeltangel.

Det ripper hver måned kontoen for 2.000 kr. i gennemsnit.

Diana forklarer det med, at købene gør hende glad i nogle timer, måske dage, i hendes økonomisk trængte situation, men når glæden så har lagt sig, så trænger hun til 'et nyt fix'.

Se også: 'Luksusfælden': Slut med børn

Skruen uden ende - også med bil og for dyr husleje i forhold til indkomsten, og for det meste finansieret ved nye lån, som der er 27 af fordelt på 19 kreditorer.

Situationens alvor drøftes mellem de to veninder. Foto: TV3
Situationens alvor drøftes mellem de to veninder. Foto: TV3

Se også: 'Luksusfælden': Vælg mellem kæreste og fastfood

Alene det sidste år har Diana optaget lån for 137.000 kr., og overforbruget er på 11.900 kr. om måneden.

- Det er et ræs mod afgrunden, som Reissmann formulerer det.

Der skal ske noget, hvis udviklingen skal vendes. Hun skal bo billigere, af med bilen og have job, der giver mere i lønningsposen.

Og så skal Diana iøvrigt droppe de mange undskyldninger og vedkende sig ansvaret for sin egen situation, og hvordan hun kommer ud af den.

Men er Diana klar til det?

'Luksusfælden' i aften kl. 20.00 på TV3

120 kommentarer
Vis kommentarer