Luksusfælden: Du burde skamme dig

Der er ikke råd til at give sønnen sko for 250 kroner, men aftenens gældsplagede par, John og Pia, spiser 26 pizzaer om måneden

John og Pia skal vælge, hvad de vil gøre for at skrabe penge nok sammen til budgettet. (Foto: TV3)
John og Pia skal vælge, hvad de vil gøre for at skrabe penge nok sammen til budgettet. (Foto: TV3)

- Det er en rutchetur, men jeg tror, den først lige er begyndt, lyder det fra den mandlige part i aftenens 'Luksusfælden', John Richardt Pedersen fra Kastbjerg udenfor Randers, da første konsekvens af en noget lemfældig omgang med økonomien, viser sig.

Motorcyklen er netop røget, men der skal  mere til for at redde hans og samleveren, Pia Hvid Pedersens, mørbankede økonomi, som har ført til talrige indkaldelser til fogedretten for John, som overhovedet ikke betaler af på sin gæld, der efterhånden har rundet 243.000 kroner.

Tværtimod har han gjort sig noget uvenner med systemet, da han kaldte dommeren i Fogedretten for en 'fornæret kælling', hvorefter han blev smidt ud på røv og albuer.

Se også: Luksusfælden afslører: Så lidt tjener Amalie

Men John er ikke den eneste, der skylder penge væk. Pia har - når det kneb med midlerne - optaget forbrugslån og skylder nu 190.000 kroner til banken.

Bagud med 471.000 kroner
Tilsammen er parret bagud på point med 471.000 kr., og det ser såmænd så sort ud, føler John, at han ikke mener, han har råd til at opfylde sin syv-årige søn, Robins, fødselsdag-ønske om et par disko-sko med lys på til... 250 kr.

John og Pia har ikke rigtigt styr på økonomien. Får de det? (Foto: TV3)
John og Pia har ikke rigtigt styr på økonomien. Får de det? (Foto: TV3)
 

Men samtidig bliver der dænget 26 pizza-bakker op på bordet - forbruget på en måned - og droppede John bare fire af dem, så var de 250 kr. såmænd reddet.

- Hvordan kan du holde dig selv ud? Du burde skamme dig, lyder dommen fra TV3-eksperterne Jan og Carsten.

Dyr Polens-tur
Det skurer også lidt i ørerne hos eksperterne, at parret har brugt 20.000 kroner på en tur til Polen for at få lavet Johns tænder - tandlæge-regningen lød dog på under 8.000 kr.

Se også: Sussi la Cour i Luksusfælden-kritik

Se også: Luksusfælden: Sat under administration af kæresten

For at der kan laves et budget, skal der anderledes boller på suppen. Udover den solgte motorcykel, som de dog fik den rette pris for i forhold til, hvad de skyldte på den, skal der findes besparelser på mellem 3.200 og 4.200 kr. om måneden, og der kommer udlejeren af deres landejendom dem godt i møde ved frivilligt at reducerede deres husleje med 2.000 kr. om måneden.

Se, hvad de John og Pia gør af tiltag for at blive gældfrie med tiden.

'Luksusfælden' på TV3 i aften kl.  20.00

Se klip fra programmet her.

120 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere