16 års fængsel til popsanger: Misbrugte små piger

Den nu 70-årige Gary Glitter dømmes for at udnytte piger seksuelt for mange år tilbage

Gary Glitter er blevet idømt 16 års fængsel for at udnytte piger seksuelt. (Foto: AP)
Gary Glitter er blevet idømt 16 års fængsel for at udnytte piger seksuelt. (Foto: AP)

Den tidligere popstjerne Gary Glitter er blevet idømt 16 års fængsel for seksuelt at have misbrugt tre piger i perioden fra 1975 til 1980.

Den detroniserede rockstjerne Gary Glitter alias Paul Gadd på vej i retten i London i går torsdag. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Glamrocker dømt for seksuelle overgreb igen

Dommeren siger i sin afgørelse, at han ikke har set 'set nogen rigtige beviser' på, at Glitter har angret sine forbrydelser, rapporterer BBC.

- Du gav dem alle virkelige og varige skader, og du gjorde det af ingen anden grund end at opnå seksuel nydelse for dig selv på en helt igennem upassende måde, siger dommeren.

Det er endnu uklart, hvilke forbrydelser Gary Glitter mistænkes for. (Foto: AP). Intl. kendte Gary Glitter anholdt i BBC-sexsag

Den 70-årige sanger, hvis rigtige navn er Paul Gadd, viste ingen følelser, da han blev ført ud af retsbygningen.

Blandt de flere tilfælde af seksuelle krænkelser var samleje med en pige på under 13 år.

Gary Glitter - englænderen solgte millioner af plader i 1970'erne. (Foto: Topfoto/Polfoto) INTL. MusikNYT Pædofildømte Glitters comeback var fup

Sagen mod Gary Glitter er blot en af mange de seneste år mod aldrende britiske kendis-mænd for seksuelle overgreb mod mindreårige.

Blandt andet BBC-legenden Jimmy Saville.

Den nu afdøde Jimmy Saville begik hundredvis af overgreb.

Jimmy Savile - BBC's hyggeonkel havde en mørk skyggeside. (Foto: AP/Lewis Whyld) 112 Chokrapport: TV-stjerne havde sex med lig

Det er ikke første gang, at Glitter er blevet retsforfulgt for at forbryde sig mod piger. Den tidligere musiker har afsonet en dom på næsten tre års fængsel for overgreb mod to piger på 11 og 12 år i Vietnam.

I 1999 blev han dømt for at have været i besiddelse af børnepornografi.

Gary Glitter var frontfigur i en rockbølge, der i 1970'erne gik under navnet glamrock. Han er kendt for hit som 'Do You Wanna Touch Me' og 'Hello Hello, I'm Back Again'.

0 kommentarer
Vis kommentarer