Lene Bro fik mor til at gå fra far

Krag lod kærestebrevene ligge fremme, så Helle Virkner kunne læse dem

Lene Bro blev verdensberømt, da hun optrådte i hot pants i Folketinget. Hun døde i 1995. (Foto: Børge Walther)
Lene Bro blev verdensberømt, da hun optrådte i hot pants i Folketinget. Hun døde i 1995. (Foto: Børge Walther)
- Lene Bro var årsag til, at mor gik fra far. Hun blev dråben. Men Kjeld Olesen vil ikke lade mig se min fars dagbøger fra de tre år, hvor skilsmissen og andre markante familiebegivenheder skete, så jeg kender ikke min fars inderste tanker om dem. Det ærgrer mig usigeligt, siger Søsser Krag, 42.

- Det ærgrer mig navnlig, at Bo Lidegaard godt måtte kende dem til sin bog. Jeg har dog gennemlevet den periode og var specielt spændt på min fars tanker i de år. Er det ikke rigtigt, mor?

- Jo, siger Helle Virkner. -Jeg forsøgte at tale med Kjeld Olesen om det, men han var hverken til at hugge eller stikke i, og nu kommer han så med sit hjemmestrikkede vås for at spænde ben for Søssers bog om sin far. Det er, som om noget ramler for ham.

Kan ikke lide Olesen
Søsser Krags varme kærlighedserklæring til sin far, 'Kodeord Søsser', som hun har skrevet sammen med familiens ven, tidligere chefredaktør Peter Salskov, er et forsøg på at give et mere nuanceret billede af hendes far, som hun oplevede ham.

- Jeg ved ikke, hvorfor Kjeld Olesen vil tage min far fra mig; men jeg har faktisk ikke brudt mig om ham, siden han sprang op bag på min hest i sommerhuset i Skiveren, så jeg faldt af og brækkede armen, siger Søsser.

- Jo, det er rigtigt med Lene Bro, som jeg kendte i forvejen og ikke kunne lide, siger Helle Virkner. -Det var Erling Dinesen, der fortalte mig, at Jens og Lene havde været sammen i Reykjavik, jeg tror det var til Nordisk Råds Møde.

Far havde travlt
Søsser: - Så blev du tosset.

Helle: - Ja, det nok rigtigt.

Affæren med det kendte, nu afdøde folketingsmedlem, hvis mest opsigtvækkende politiske indsats var at indføre hot pants på Christiansborg, var som bekendt ikke statsminister Jens Otto Krags eneste. Han kunne ikke modstå smukke piger.

Søsser: - Far havde meget travlt.

Helle: - Ja han var meget god til at mingelere.

Kærestebreve på bordet
Peter Salskov: -Han kunne ikke forstå, at du blev sur. Udenoms-tingene havde jo ikke noget med familien at gøre.

Søsser: - Nej slet ikke i hans bevidsthed.

Helle: - Han lod sine kærestebreve ligge fremme på skrivebordet. Jeg sagde: Jens, skulle du ikke lige... Nej, nej, læs du dem bare, svarede han, som om det var da helt ligegyldigt -og så læste man glødende breve fra den og den. Det var helt skørt, så det holdt jeg ret hurtigt op med. Det var ret kedelig læsning for mig.

- Hvornår blev det rigtigt kedeligt?

Søsser svarer for sin mor: -Lene Bro!

Nogle forhold er nævnt
- Det med damerne har jeg altid vidst. Det kan jeg jo ikke sige noget til eller skælde ham ud over, for det var da heldigvis som en meget kærlig far, jeg oplevede ham. Som sagt er jeg glad for, at jeg ikke var gift med ham, for jeg er ret jaloux anlagt og villet aldrig have kunnet leve med det.

Helle: - Det ku' man jo så heller ikke, så ku' man tage sit gode tøj og gå.

Søsser: - Ja, jeg ved det. Det var også derfor, I blev skilt -og derfor far kneb tårer, da vi kom til USA. Det hele kom lidt bagpå.

Kjeld Olesen har pudsigt nok ikke strøget bogens passager om Krags forhold til advokaten Margot Dreyer og daværende Hotel Palace-ejer Lillian von Kauffmann, mens der f.eks. er gjort meget ud af at udradere en stribe andre.
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen