Selvmord efter telefonfis: Radioværter undgår retssag

Der bliver ingen retssag mod to australske radioværter, der ringede til en sygeplejerske, som begik selvmord

Michael Christian og Mel Grieg bliver ikke retsforfulgt. (Foto. AP).
Michael Christian og Mel Grieg bliver ikke retsforfulgt. (Foto. AP).

Den britiske anklagemyndighed har fredag besluttet, at der ikke er nok beviser til at anklage to australske radioværter for uagtsomt manddrab i forbindelse med et fupopkald, der angiveligt førte til en sygeplejerskes selvmord.

I december ringede radioværterne Michael Christian og Mel Grieg til King Edvard VII's Hospital i London og udgav sig for at være dronning Elizabeth og prins Charles.

Det narrede sygeplejersken til at viderestille opkaldet, så der blev udleveret oplysninger om den gravide hertuginde Catherine, i folkemunde kaldet Kate. Sygeplejersken begik efterfølgende selvmord.

Læs også:

Se også: Kates sygeplejerske havde før forsøgt selvmord

- Det er ikke muligt at udlevere individer fra Australien i forbindelse med de mulige lovovertrædelser i den pågældende sag, siger Malcolm McHaffie, der er vicechef i den britiske anklagemyndighed.

Der kan muligvis være tale om brud på databeskyttelsesloven, men 'ingen yderligere undersøgelse er nødvendig, fordi en potentiel retsforfølgelse ikke er i offentlighedens interesse', lyder det.

Læs også:

Se også: Australske værter beholder job efter dødelig radiospøg

- Hvor tåbeligt opkaldet end var, var det ment som en harmløs spøg, siger McHaffie.

Opkaldet betød, at detaljer om hertugindens graviditet og morgenkvalme blev offentliggjort i radioen. Tre dage senere blev sygeplejersken Jacintha Saldanha fundet død i sin bolig, hvor hun havde hængt sig.

Telefonjokens tragiske følger skabte stor opstandelse verden over og mødte voldsom kritik fra både lyttere, hospitalet og den kongelige familie.

Efter Jacintha Saldanhas selvmord blev værterne fjernet fra radiostationens programmer og har undskyldt ad flere omgange. I slutningen af januar stod det dog klart, at de to værter beholder deres job, men at programmet bliver nedlagt.

Det er efterfølgende kommet frem, at Jacintha Saldanha forsøgte selvmord tilbage i 2011, og derved blev der sat spørgsmålstegn ved radiostationens og værternes egentlige ansvar i forbindelse med hendes død.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere