Bieber fans søger deres identitet

Unge piger vil gå langt for at holde deres teenageidol så uskyldig som mulig

Justin Bieber er teenagepigernes drøm - men forældrenes mareridt. (Foto: Jordan Strauss/AP)
Justin Bieber er teenagepigernes drøm - men forældrenes mareridt. (Foto: Jordan Strauss/AP)

Hvis man har teenagebørn, så kender man sikkert til ungdomsfænomenet Justin Bieber. Han er nemlig lige nu stort set alle unge pigers drøm og de vil gøre alt for ham – vitterligt alt.

Det seneste alvorlige eksempel er, at disse ’Beliebers’ (Justin Bieber fans red.) skærer i sig selv for at få popstjernen til at holde op med at ryge hash. Der er dog lige en detalje ved al dette – teenageidolet har aldrig røget hash. Det har sangerens kommunikationsmedarbejder nemlig været ude at benægte.

Læs også:

Se også: Blodig hån af syge Justin Bieber-fans

Det hele er startet med et rygte fra hjemmesiden 4chan.com, hvor en anonym person skrev følgende, ifølge Billboard Magazine:

– ’Lad os starte en skær-i-dig-selv for Bieber kampagne. Tweet en flok billeder af mennesker, der skærer i sig selv og påstå, at vi gør det, fordi Bieber har røget hash. Lad os se om vi kan få små piger til at skære i sig selv’.

Når fansene havde skåret i sig selv i armen, så skulle de tage et billeder af det for at ligge det på twitter.

Læs også:

Se også: Bodyguard til Bieber: Du skylder mig to millioner

Og ifølge seminarielektor Tomas Nielsen ved pædagoguddannelsen University College Nordjylland er der en helt bestemt grund til, at de unge hopper på spøgen, og går noget så drastisk.

– Det handler om for denne målgruppe at føle sig set og genkendt, sådan at man får mærket den rygende identitet, som man mærker indeni. Det er klart, at hvis man skal være loyal – ligesom en fodboldfan – så man jo gå med på de ting, siger lektoren, der har 12 års erfaring i dansk, kultur, kommunikation og suppleringsfag i børne- og ungdomskulturer.

Kronragede fans
Det er ikke første gang, at man ser denne lemmingeffekt hos Justin Biebers fans verden over. I oktober sidste år satte hjemmesiden 4chan.com også et rygte i gang om popfænomenets helbred.

Læs også:

Se også: Bieber beskyldes for at fyre den fede

Her havde sangstjernen fået konstateret kræft. Derfor skulle alle i ’Belieberne’ i solidaritet barbere deres hår af og ligge det på twitter, så hele omverdenen kunne se deres støtte til Justin Bieber.

Årsagen til at de unge hopper med på vognen er ifølge Tomas Nielsen meget enkel – de sociale medier.

– Det, som det handler om på de sociale medier, er at få identitet. Det får man i kraft af opmærksom, hvilket er ’likes’ eller ’synes godt om’ på disse sider. Derfor ser vi for eksempel også ’Rest In Peace’-mord på meget store stjerne, siger han og fortsætter:

Læs også:

Se også: Bieber savner lovgivning efter paparazzi-død

– Det giver den der umiddelbare sensationseffekt ligesom en forside på ekstrabladet.dk. Det er nogen, som åbenbart – ligesom med mobning – finder interesse i at dyrke den mørke side af deres identitetsprojekt. Det er dem, som hele tiden har lyst til at finde de historier, der udfordrer vores moral og gøre pressen og forældrene bekymrede. Desværre får de den opmærksomhed, som de søger.

Læs mere i dagens avis

0 kommentarer
Vis kommentarer