Edward Norton melder sig ind i kampen mod våben i USA

Dagen før Joe Biden viser sit forslag til en reform af våbenloven, blander kendisserne sig stadig i debatten.

Edward Norton er til photo-call under filmfestivalen i Cannes med filmen 'Moonrise Kingdom', hvor han spiller en af de bærende roller.(Foto: AP)
Edward Norton er til photo-call under filmfestivalen i Cannes med filmen 'Moonrise Kingdom', hvor han spiller en af de bærende roller.(Foto: AP)

Da den 20-årige Adam Lanza skød og dræbte 20 børn mellem seks og syv år samt seks ansatte på grundskolen Sandy Hook i delstaten Connecticut den 14. december, blev det startskuddet på endnu en større debat om den amerikanske våbenlov.

Læs også:

Se også: Edward Norton skal giftes

Utallige amerikanere - heriblandt politikere, forretningsmænd og kendte personligheder - har meldt sig på banen med deres holdning.

Og en måned efter den tragiske episode er der stadig røre i andedammen.

Senest melder skuespilleren Edward Norton ud, at han ønsker en regulering på området.

- Jeg tilslutter mig de mange mennesker i Newtown (hvor Sandy Hook ligger, red.) og lover at gøre en indsats for at beskytte vores børn og reducere brugen af våben, skriver han på sin Twitter-profil.

'Fight Club'-stjernen har ifølge femalefirst.co.uk tilmeldt sig Sandy Hook Promise-organisationen, der ærer de 26 ofre for skolemassakren midt i december ved at opfordre til debat om den amerikanske våbenlov.

Og Norton er ikke den eneste berømthed, der har aflagt den imponerende ed.

Stjerner i kamp mod våben
Stjerner som Jennifer Aniston, Beyonce, Cameron Diaz og Gwyneth Paltrow er nogle af de berømtheder, der har indspillet en speciel videobesked for Demand a Plan, som er en ny bevægelse, der blandt andet arbejder for at forbyde salget af våben i USA.

Og selvom der er delte meninger på tværs af landet om, hvorvidt der overhovedet er brug for en ændring af loven, hører politikerne efter.

Onsdag skulle den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, nemlig gerne være klar til at præsentere et samlet forslag til en stramning af våbenloven til præsident Barack Obama.

1 af 2 Edward Norten havde hovedrollen i den ekstremt voldelige film 'Fightclub', men han er stor modstander af våben.(Foto: AP)
2 af 2 Edward Norton er til photo-call under filmfestivalen i Cannes med filmen 'Moonrise Kingdom', hvor han spiller en af de bærende roller.(Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer