Sådan må man godt mindes Winehouse

Den britiske sangerinde, som ikke må vises på teater i Danmark, må gerne hænge som maleri i London, synes hendes far

Amt Winehouses forældre, Mitch og  Janice Winehouse, ved afsløringer af maleriet 'Amy-Blue', den sydafrikanske kunstner Marlene Dumas' portræt af deres afdøde datter Amy. (Foto: i-Images/Polaris/Polfoto)
Amt Winehouses forældre, Mitch og Janice Winehouse, ved afsløringer af maleriet 'Amy-Blue', den sydafrikanske kunstner Marlene Dumas' portræt af deres afdøde datter Amy. (Foto: i-Images/Polaris/Polfoto)

Mitch Winehouse, far til den nu afdøde britiske supersanger Amy Winehouse, har tvunget Det Kongelige Teater til at aflyse en planlagt forestilling, som skulle have fortalt om Amy ud fra hendes sange.

Teaterstykket skulle være lavet af to skuespillere og en musiker, som havde fået adgang til et stort materiale om Amy Winehouse. Rettighedsorganisationen KODA havde sagt god for anvendelsen af materialet. Men tilladelsen er angiveligt trukket tilbage, og Mitch Winehouse har blokeret for projektet, fordi det, mener han, alene var sat i søen for at tjene penge!
Læs:

Se også: Dansk Amy Winehouse-forestilling aflyses

Solede sig i Amys berømmelse
I går, da danske Winehouse-fans modtog den skuffende nyhed om aflysningen, solede Mitch sig i datterens berømmelse på selveste National Portrait Gallery, en af Londons store turistattraktioner lige bag National Gallery på Trafalgar Square.

Her afslørede det verdensberømte galleri sit første maleri af Amy Winehouse, et lille billede i blå-grå nuancer, malet af den sydafrikanske kunstner Marlene Dumas.

Maleriets titel er 'Amy-Blue'. Det er malet efter en række fotos og fremhæver Winehouses markante øjenmakeup.

'Dybt bevægende'
Ved afsløringen af billedet sagde Mitch Winehouse blandt andet. ifølge guardian.co.uk:

- Det er et fantastisk kunstværk, og vi er tryllebundne over at se, hvordan Amy blev set og husket af familie, venner og kunstnere af alle slags. Amy er vores inspiration, og det er dybt bevægende at opleve, at hun stadig inspirerer så mange andre.

Så det er altså ikke al kunst med udgangspunkt i inspirationen fra afdøde Amy, som hendes far affejer som spekulation.

På en væg helt for sig selv
Maleriet, som ikke er større end et A3-ark (som en side i Ekstra Bladet), hænger indtil videre på en væg helt for sig selv lige inden for National Portrait Gallerys hovedindgang. På galleriets hjemmeside fortælles, at der ikke kan vises billede af maleriet - af rettighedshensyn! Der er derimod billeder af de fotos af den afdøde stjerne, som galleriet i forvejen havde på udstilling.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen