Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Casper og Frank: Vi lever det vanvittige liv

I lyst og nød: Casper og Frank diskuterer venskab, overvurderet ærlighed, menstruationssmerter og kamel-slugninger

Casper Christensen og Frank Hvam indrømmer gerne, at de har svært ved at forstå kvinder, og at der i deres indbyrdes venskab er brug for at sluge en del kameler. (Foto: Linda Johansen)
Casper Christensen og Frank Hvam indrømmer gerne, at de har svært ved at forstå kvinder, og at der i deres indbyrdes venskab er brug for at sluge en del kameler. (Foto: Linda Johansen)

I går udkom dvd'en ' Casper og Frank - Nu som mennesker', som er lavet efter makkerparrets seneste successhow.

Det selvudleverende show, der trak fulde huse i hele landet, udgør kernen af materialet på dvd'en, men komikerne også har flyttet noget af showet ud i virkeligheden, hvor det bliver endnu mere tåkrummende. Ekstra Bladet har mødt komiker-veteranerne Christensen og Hvam til l en snak om, hvad de indtil nu har lært i deres henholdsvis 44-og 42-årige liv.

1. Ærlighed er for de udvalgte

- Hvad har I lært om ærlighed?

Frank: - Det er stærkt overvurderet. På scenen er det godt. I privatlivet er det en rigtig dum idé.

Casper: - Ærlighed er ikke noget, man skylder alle mennesker. Det er noget, man skylder nogle udvalgte mennesker. Alle mennesker har ikke krav på at høre sandheden om én i alle situationer. Det er lidt specielt i vores situation, fordi der nogle bliver gange skrevet noget om os, som ikke er rigtigt. Et af argumenterne for, at der tit skal skrives om én, er at folk har et krav om at vide noget. Det synes jeg ikke. Der er noget, der hedder privatliv stadigvæk. Man kan også bare holde sin kæft. Det er bedre end at lyve - det er usselt.

Frank: - Fordi man ikke er ærlig, er man ikke nødvendigvis en løgner.

Casper: - Man er bare lidt forsagt.

Frank: - Lidt nænsom.

2. Stand-up er harmløs

- Hvad har I lært om stand-up-branchen?

Frank: - Man skal ikke hidse sig forfærdeligt op, for det er en fuldstændig harmløs og uskadelig branche, og når røgen har lagt sig, er der ingen, der er døde. Der er ikke engang flyttet en kaffekop.

Casper: - Det er nemt at komme i gang med. Det er også nemt at komme på tv med, men det er ikke helt nemt at lave kunst inden for den genre.

3. Kvinder er som en labyrint

- Hvad har I lært om kvinder?

Casper: - Jeg synes hele tiden, jeg er i tvivl. Jeg har i hvert fald ikke lært nok. Jeg bliver sgu stadig overrasket. Det er som at stå midt i en labyrint, og så spørger én, hvad synes du om udgangen? Jeg kan ikke svare dig på det. Jeg leder, og jeg afsøger alle afkroge af den labyrint, men der er mange spændende ting stadigvæk. Men jeg har lært, at man ikke skal klynke. Mande-influenza, det er simpelt hen for pinligt.

Frank: - Du er også usædvanlig. Du har aldrig sagt, når du er syg. Selv kommer jeg kørende i en ambulance med megafon. Det er en, jeg har lejet, men jeg kører den selv. Jeg er helt skidt. Jeg har lidt hmm hmm, siger Frank Hvam og illustrerer ved at pege på halsen og rømme sig, inden han fortsætter: - Jeg har lige lært noget nyt. Man vidste det egentlig godt, da man læste det, men jeg skulle lige se det på skrift: Kvinders bagdel falder 17 cm over et helt liv.

Casper: - Det forstår jeg simpelt hen ikke. Hvor måler man røven fra?

Frank: - Lige dér, hvor ryggen begynder at bule.

Casper: - Altså fra crackstregen eller hvad?

Frank: - Det vil jeg tro. Og så bliver den fladere oppe i toppen. Til sidst bliver det dråbeballer. Det synes jeg bare er voldsomt. Det er grusom natur, tænker man bare, så kan man godt forstå, at en mand en gang imellem kan komme til at date en lidt yngre pige med den viden i baghovedet.

Casper: - Der er cirka 10 cm mellem vores kæresters røve, kan jeg lige regne ud med lidt hurtig hovedregning. Jeg vil også byde ind med en lægelig ting. Jeg læste en anden ting om kvinder, som også var nyt for mig: At kvinders PMS slet ikke findes. Det har ellers været en udvej for både mænd og kvinder.

Frank: - Menstruationssmerter findes jo. Det er du enig med mig i?

Casper: - Menstruation findes.

4. Man kan ikke stole på alle

- Hvad har I lært på den hårde måde?

Casper: - Åh, hva' fanden har jeg lært på den hårde måde?

Frank: - Pikken ind i et hvepsebo er en dårlig idé..

Casper: - Jeg har sgu aldrig stukket pikken ind i et hvepsebo. Jeg har tit haft lyst til det, men sgu aldrig haft modet. Hvis man skal have lært noget på den hårde måde, så skal man have været udsat for noget, der er virkelig hårdt. Det synes jeg ikke, jeg har. Men man kan godt sige, at man ikke kan stole på alle. Det har jeg lært.

Frank: - Jeg lærte på den hårde måde under Muhammed-krisen, at man ikke kan mene noget her i livet, hvis man er bange for at stå sammen med nogle, som man er uenig med i andre sammenhænge. På et tidspunkt var man bange for at sige, hvad man mente om de tegninger, fordi man var bange for at ryge i båd med nogle ude på højrefløjen. Der var mange, der havde fine fornemmelser med det resultat, at de slet ikke fik sagt det, de ville, omkring hvor vigtig ytringsfrihed er.

5. Selvtillid og pligtfølelse

- Hvad har I lært af jeres mor?

Casper: - Min mor er et meget pligtopfyldende menneske, og det har jeg nydt godt af. Der var ikke mange pjækkedage dengang, og det er jeg glad for i dag. Så arbejdsdisciplin har jeg lært.

Frank: - Min mor har lært mig, at der ikke er noget, man ikke kan grine ad. Og at jeg bare skulle stille mig op på en scene. Jeg var god nok.

Casper: - Sikke megen kærlighed. Min mor bliver nok skuffet, når hun læser det her: Jeg har lært at stå op om morgenen. Du har lært at blive til noget.

6. Vi venter ikke på at komme i himlen

- Hvad har du lært af Casper?

Frank: - Altid at vende sin iPhone nedad, så folk ikke kan se, hvem der sms'er.

- Hvad har du lært af Frank?

Casper: - Jeg har lært kun at fokusere på én ting. Hvis jeg ikke gør det, bliver Frank meget irriteret på mig. Og så har han lært mig, at stædighed kan være en fordel. Det er utroligt belastende, men Frank er meget stædig. Han holder fast i noget, som går langt ud over, hvad der er i orden at holde fast i. Men så har jeg oplevet, at det faktisk var stædighed, der gjorde, at vi kom frem til det resultat, vi gjorde. Det vigtigste er dog, at Frank har lært mig, at der ikke findes noget mystisk i denne verden. Der er ingen spøgelser eller healing, og der findes heller ikke nogen gud. Det er en helt nøgtern betragtning af, at når vi dør, så er det ovre. Og ligesom nogle finder en kæmpe tryghed i en religion, så har Frank lært mig at finde en kæmpe tryghed i, at verden er den, vi ser. Det er derfor, Frank og jeg lever det vanvittige liv, vi gør. Det er fordi, vi ikke går og venter på at komme i himlen.

- Hvad har I lært om venskab?

Casper: - Det skal plejes, det skal have plads, og det skal ikke forceres.

Frank: - Man skal sluge nogle kameler, og så skal man håbe, at ens ven gør noget tilsvarende.

Læs også:

Se også: Casper og Frank laver ny komedie

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen