TV: Dansker varmer Steve Jobs' milliard-yacht op

Direktør Søren Clausen fra Skanderborg har flere gange været ombord på Apple-geniets 2,6 milliarder dyre båd

Søren Clausen har været med til at levere radiatorer til Steve Jobs' luksus-yacht. (Foto: AP/Privat/Pressefoto. Collage: Benjamin Gregersen)
Søren Clausen har været med til at levere radiatorer til Steve Jobs' luksus-yacht. (Foto: AP/Privat/Pressefoto. Collage: Benjamin Gregersen)

Se det luksuriøse skib i tv-klippet over artiklen
---------------

- Det har da bestemt været sjovt at se og opleve. Steve Jobs forsøgte jo hele tiden at udfordre de fysiske love, mens han arbejdede med sin yacht.

Administrerende direktør Søren Clausen fra Skanderborg er formentligt den eneste dansker, der har været ombord på Apple-iværksætteren Steve Jobs milliard-yacht, mens den blev bygget på et værft i Holland.

LÆS OGSÅ: Se også: Apple-boss: Vi har for mange penge Apple-boss: Vi har for mange penge

Forleden blev 'Venus' for første gang vist frem for offentligheden. Derfor tør Søren Clausen nu godt at løfte en smule af sløret for de mange oplevelser, han har haft i forbindelse med arbejdet med båden.

Jeg skulle komme personligt
Søren Clausen er administrerende direktør i firmaet Meinertz i Skanderborg.

- Nu hvor billederne af båden er blevet offentlige, kan jeg godt bekræfte overfor jer, at Meinertz har stået for leveringen af de specialdesignede varme-apparater og riste til skibet, siger Søren Clausen til ekstrabladet.dk.

- Vi fik en henvendelse for to år siden fra Holland. Normalt ville jeg sende en af vores medarbejdere. Men jeg fik at vide, at jeg selv skulle komme.

- Jeg fik samtidig oplyst, at kunden var kendt og betydningsfuld. Jeg blev selvfølgelig noget overrasket, da jeg fik at vide at kunden var Steve Jobs.

Jobs fulgte enhver detalje
- Vi blev bedt om at designe varme-apparter og riste til det øverste VIP-dæk, hvor kun Steve Jobs familie, venner og nære forretningsforbindelser vil komme. Samtidig har vi designet og fabrikeret riste, der dækker for aircondition-anlægget i loftet, fortæller Søren Clausen.

Den jyske direktør mødte aldrig personligt Steve Jobs.

- Men der er overhovedet ingen tvivl om, at han fulgte hver en detalje på skibet. Han udfordrede konstant fysikkens love og krævede at de tolerancer, som ethvert materiale har, blev så små som muligt af æstetiske grunde.

Læs også: Se også: Apple-stifter: Apple bør åbne sig Apple-stifter: Apple bør åbne sig

Jobs godkendte frem til sin død personligt alle synlige komponenter på skibet, beretter Søren Clausen.

Trægulv skiftet tre gange
Søren Clausen kan da også fortælle, at absolut intet er blevet overladt til tilfældighederne på det 88 meter lange skib, der koster omkring 2,6 milliarder.

Det smukke cedertræsgulv i hustruen, Laurenes, kahyt måtte lægges om tre gange, fordi hun skiftede mening om, hvor sengen skulle boltes fast. Ægteparret besøgte også selv det stenbrud, hvor marmoren til væggen i brusekabinen blev brudt.

Senere mente Laurene Jobs dog, at mamoren var for mørk - og så blev hele væggen revet ned igen.

Svømmepøl som iPad
Selv i det rum, hvor ankeret opbevares, er loftet af cedertræ i højglans - akkurat som bagsiden på en iPhone.

- Svømmepølen er naturligvis udformet som en iPad og jacuzzien er naturligvis ikke rund. Den har form som en iPhone, fortæller Søren Clausen.

Det hollandske værft er vant til at bygge store skibe til stenrige kunder. Værftet arbejder blandt andet på en 112 meter lang yacht til en arabisk sheik.

Er det kønt
Men intet kan angiveligt nå Steve Jobs yacht til sokkeholderne i ekstravagance og nytænkning.

- Om Jobs' skib så er kønt - det vil jeg lade andre bedømme, smiler den 39-årige direktør fra Skanderborg.

Steve Jobs døde i oktober sidste år og nåede aldrig at se sin yacht stævne ud på det åbne hav.

Hvornår jomfrurejsen finder sted er uvist.

LÆS OGSÅ: Se også: Apple-direktør siger nej til 446 mio. kr. Apple-direktør siger nej til 446 mio. kr.

1 af 3 Laurene og Steve Jobs. Ægteparret besøgte sammen detmarmorbrud, hvor marmoren til deres badeværelse skulle brydes.Efterfølgende syntes Laurene Jobs, at marmoren var for mørk.Og så blev hele væggen revet ned igen. (Foto: All Over Press)
2 af 3 Steve Jobs udfordrede konstant de fysiske love, og fulgte alledetaljer i byggeriet af den 2,6 milliarder dyre yacht. Han godkendte personligt alle synlige komponenter. (Foto: Paul Sakuma)
3 af 3 Søren Clausen har været med til at levere radiatorer til Steve Jobs' luksus-yacht. (Foto: AP/Privat/Pressefoto. Collage: Benjamin Gregersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer