Clapton sælger kunstværk for 200 millioner

Den britiske musiker og kunstsamler har sans for forretning og bortauktionerer maleri med enorm fortjeneste

Clapton kan andet end spille på guitar. Han kan også tjene penge på kunst. (Foto: AP)
Clapton kan andet end spille på guitar. Han kan også tjene penge på kunst. (Foto: AP)

Rockguitaristen Eric Clapton solgte fredag en af perlerne i sin private kunstsamling, der kom under hammeren i auktionshuset Sotheby's i London for et rekordstort beløb.

Det abstrakte værk af maleren Gerhard Richter blev afhændet til en anonym kunstkøber, som må have en velspækket tegnebog - salgsprisen endte nemlig helt oppe på 21,3 millioner pund, hvilket svarer til knap 200 millioner danske kroner.

Det var ikke bare langt over vurderingen, men også en ny rekord for Richter, der regnes for en af de mest eftertragtede topnavne i den internationale kunstverden.

Det har også været en rigtig god investering for den britisk-fødte musiker Eric Clapton, der købte maleriet 'Abstraktes Bild (809-4)' tilbage i 2001 for kun en brøkdel af den pris, som han nu sælger det videre for.

Gerhard Richter blev født i den tyske by Dresden for 80 år siden og voksede op under kommuniststyret i DDR. Når hans kunstværker i dag kommer under hammeren, hører de til blandt de allerdyreste på verdensplan.

Richter-værket, som Eric Clapton nu sælger, stammer fra 1994 og er et abstrakt maleri i hovedsageligt røde, mørkeblå og gule farver.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen