Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Rockstjerner boykotter Rusland efter Pussy-dom

Den hypede rockgruppe Black Keys vil ikke spille i Rusland, så længe de tre kvinder fra Pussy Riot sidder bag tremmer

Fredag faldt dommen over de tre unge kvinder fra musikgruppen Pussy Riot. To år bag tremmer fik de unge punk-rebeller, der blev dømt for religiøs hooliganisme.

Sagen har haft stor international bevågenhed, dommen er blevet kritiseret af flere vestlige politikere, men også skuespillere og rockstjerner røg til tasterne, da dommen faldt over Jekaterina Samutsevitj, Maria Alekhina og Nadesjda Tolokonnikova.

– Vi vil ikke spille i Rusland så længe, at de fængsler uskyldige musikere for at sige deres mening, tweetede Black Keys trommeslager, Patrick Carney fredag.

Læs også:

Se også: Kasparov tævet efter dom i Moskva

Punkkollektivet har igennem længere tid prøvet, at sætte fokus på blandt andet kvinderettigheder i Rusland gennem politiske events i Moskva.

I februar afbrød de en gudstjeneste i Moskvas katedral og fremsagde en bøn til jomfru Maria, hvor de bad hende befri Rusland for Vladimir Putin. Måneden efter blev de anholdt og anklaget for religiøs hooliganisme. Siden har de siddet varetægtsfængslet.

Læs også:

Se også: Vesten: Pussy-dom er ude af proportion

Nu ser de frem til, at skulle tilbringe 19 måneder yderlige bag tremmer.

Frontmand i rockgruppen Franz Ferdinand, Alex Kapranos, har tidligere udmeldt sin sympati til de tre fængslede kvinder, men valgte fredag at se det positive i Pussy Riot-dommen.

– Tillykke Maria, Katya og Nadia: I har vundet. Pussy Riot-dommen sætter et globalt fokus på Ruslands korruption og undertrykkelse, tweetede Alex Kapranos.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen