Clint Eastwood vælger Romney

Dirty Harry-stjernen vil stemme på Mitt Romney ved præsidentvalget

Clint Eastwood stemmer republikansk ved det amerikanske præsidentvalg. (Foto: AP)
Clint Eastwood stemmer republikansk ved det amerikanske præsidentvalg. (Foto: AP)

Filmstjernen og instruktøren Clint Eastwood har valgt side i den amerikanske valgkamp. Fredag dukkede Eastwood, der skabte sig et image som en af Hollywoods hårdkogte mænd i Dirty Harry-filmene, op ved en pengeindsamling til fordel for Mitt Romney.

'He just made my day', sagde republikanernes præsidentkandidat med en lille omskrivning af et filmhistoriens mest kendte citater fremsagt af Eastwood i rollen som Harry Callahan.

'USA har behov for et løft', siger Eastwood som forklaring på sit valg af Mitt Romney.

Ufrivilligt Obama-fan
Clint Eastwood blev ufrivilligt trukket ind i valgkampen tidligere i år, da han under pausen i Super Bowl (finalen i amerikansk fodbold, red) optrådte i en reklame for Chrysler.

Reklamen, 'Halftime in America', blev anset for at være en blåstempling af præsident Barack Obamas redningsplan for den amerikanske bilindustri.

Eastwood afviste efterfølgende, at han var ude i et politisk ærinde. Filmen handlede derimod om at stå sammen og skabe arbejdspladser.

Men det ændrede sig fredag, da han pludselig dukkede op ved en pengeindsamling for Romney i Idaho.

Tiltrukket af skattepolitik
Eastwood, iført Ray Ban-solbriller, fortalte forsamlingen på omkring 325 personer, at det især er Romneys skattepolitik, han er tiltrukket af.

I 2008 støttede Eastwood republikaneren John McCain og for år tilbage repræsenterede han partiet som borgmester i den lille californiske by Carmel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen