Hollywood-stjerne leder efter familie på Bornholm

Sammen med sin storesøster har Jamie Lee Curtis, 53, været på en flere uger lang rejse til Danmark for at finde familiemedlemmer, de aldrig har mødt

Natalia Trudsø mødte Hollywood-stjernen Jamie Lee Curtis og hendes søster Kelly, da amerikanerne var på Bornholm på jagt efter den danske del af deres mors familie. (Foto: Kelly Curtis)
Natalia Trudsø mødte Hollywood-stjernen Jamie Lee Curtis og hendes søster Kelly, da amerikanerne var på Bornholm på jagt efter den danske del af deres mors familie. (Foto: Kelly Curtis)

De to kvinder er døtre af skuespillerne Tony Curtis og Janet Leigh, og det er på morens side, at familien stammer fra Danmark.

Janet Leighs mor, Helen Lita Westergaard, var datter af bornholmerne Lita Kofoed og Vilhelm Marinus Westergaard, der omkring århundredskiftet udvandrede til USA, hvor de bosatte sig i Californien.

Efterlyste efterkommere
Det er Jamies søster, Kelly, der har stået for slægtsforskningen, og allerede inden de for et par uger siden rejste til København for at indlede jagten på de danske aner, havde hun identificeret familien helt tilbage til deres tipoldeforældre. Og gennem genealogy.com (hjemmeside for slægtsforskning, red.) efterlyste hun andre efterkommere. Desværre uden held.

Under opholdet på Bornholm lagde Jamie og Kelly blandt andet vejen forbi tøjbutikken Reflax på Glastorvet i Svaneke. Her fortalte de indehaveren Natalia Trudsø, hvor begejstrede de var for endelig at besøge ’sol-skinsøen’.

- De sagde, at de altid havde ønsket at besøge Bornholm, fordi deres familie på morens side kommer fra Kofod, fortæller Natalia Trudsø, der primært sælger tøj i eget design.

Vilde med dansk design
Jamie Lee Curtis kunne godt lide tøjet og endte med at købe for godt 8000 kroner. Billedet af skuespilleren sammen med Natalia Trudsø er taget af Kelly Curtis.

- Hun fotograferede næsten hele min butik. De sagde, at de var vilde med danskdesign og den minimalistiske, skandinaviske stil.

- Hun sagde, at hun også ville have et billede af Jamie og mig. Så sagde jeg, at det ville jeg også gerne så. Jeg havde ellers besluttet mig for at lade, som om jeg ikke vidste, hvem de var, for det var tydeligt, at Jamie Lee Curtis gerne ville være inkognito. Hun havde også hat og solbriller på, for- klarer indehaveren, der genkendte Hollywood-stjernen i samme øjeblik, hun trådte ind i butikken.

- I en anden lokal butik troede de, at det var Demi Moore. Men jeg kunne godt se, at det var hende. Jeg håber, at de finder deres familie og måske kommer tilbage igen en anden gang.

Her kan du skrive til Jamie Lee og Kelly Curtis, hvis man har oplysninger om deres bornholmske familie.kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen