Tom Cruise valgte Scientology frem for Suri

Katie får Suri – og Scientology får fred

Katie Holmes er en af de mest fotograferede personer i verden lige nu, men hun går alligevel dagligt ud i New York. (Foto: All Over Press)
Katie Holmes er en af de mest fotograferede personer i verden lige nu, men hun går alligevel dagligt ud i New York. (Foto: All Over Press)

33-årige Katie Holmes har fået det, som hun ville i skilsmissen fra 50-årige Tom Cruise. Nemlig den primære forældremyndighed over parrets seks-årige datter, Suri.

Katie Holmes og datteren skal bo i New York, mens Tom Cruise bliver boende i Los Angeles mellem sine filmoptagelser.

Parrets skilsmissebetingelser er hemmelige, men ifølge en kilde til Celebuzz.com får Tom Cruise lov til ofte at se datteren, hvis det bliver på Katie Holmes’ vilkår:

+ Datteren skal bo hos hende og gå i skole i New York.

+ Det er Holmes, der tager beslutningerne omkring Suris uddannelse.

+ Suri skal ikke gå i kirke, til fester eller andre aktiviteter knyttet til Scientologi.

+ Datteren skal følges af sin barnepige og Holmes livvagter, når hun møder sin far, så hun ikke bliver influeret af Tom Cruises religion.

Læs også:

Se også: Tom Cruise: Suri skal være hos sin mor

- Vi vil arbejde sammen som forældre for at Suris tarv bliver opfyldt bedst muligt. Vi vil holde de familiære forhold private og udtrykker vores respekt for den andens tro og rolle som forælder, siger Hollywood-parret i en fælles udtalelse.

Kampen om religion
Skilsmissepapirerne blev underskrevet mandag efter 10 dages heftig medieomtale af bruddet mellem verdensstjernerne. Lige fra første færd blev det i pressen udlagt som den katolsk-opvoksede Katie Holmes, der endelig havde fået nok af sin 16 år ældre mands kærlighed til science fiction-religionen. Og kilder skyder på, at den hurtige skilsmisseaftale mellem parterne er for at undgå, at Tom Cruise får dårlig omtale i forbindelse med sine næste film, og for at der ikke rettes unødig fokus på Scientology i en beskidt forældremyndighedskrig, der involverer religionens mest prominente medlem.

Skadeligt for Scientology
I 2008 blev der nemlig lækket en hemmelig video på YouTube med Tom Cruise, hvor han giver et interview til medlemmer af Scientology. Den ni minutter lange video, der viser en overlegen og bedrevidende Tom Cruise, var så skadelig for trosretningen, at skuespillerens advokater forlangte den fjernet. YouTube imødekom kravet, men den kan stadig findes på nettet, og den viser et lidet flatterende billede af den fanatiske superstjerne.

- Det er et privilegium at kalde sig selv en scientolog. Hvis man er scientolog og kører forbi en ulykke, så er det ikke lige som alle andre. Man ved, man er den eneste, der kan hjælpe, siger Cruise blandt andet i videoen.

Ligner lejemorder
- Folk spørger, om jeg har mødt en ’Suppressive Person’ (Scientologys definition på en modstander af troen, red.), siger han. Engang vil vi kigge tilbage, og så vil ’Suppressive Persons’ kun være noget, vi læser om i historiebøgerne, skraldgriner Tom Cruise i videoen og har en nærmest diabolsk men utilsigtet lighed med sin karakter i filmen ’Colleteral’, hvor han spiller en iskold lejemorder.

1 af 3 Katie Holmes har længe været Suris primære forælder, fordi Tom Cruise rejser rundt i hele verden på filmoptagelser. (Foto: All Over Press)
2 af 3 For Tom Cruise vægter Scientology højere end datteren, som han har ladet bo hos sin mor i New York, mod at der ikke kommer mere fokus på sci-fi-religionen. (Foto: Kathy Willens/AP)
3 af 3 Katie Holmes er en af de mest fotograferede personer i verden lige nu, men hun går alligevel dagligt ud i New York. (Foto: All Over Press)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen