Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Katie Holmes: Scientology får ikke Suri

Derfor vil hun skilles fra Tom Cruise og have forældremyndigheden

Inden krigen brød ud for alvor melle Katie Holmes og Tom Cruise. Foto: AP
Inden krigen brød ud for alvor melle Katie Holmes og Tom Cruise. Foto: AP

Det lignede en ’Mission Impossible’, da anti-scientology-grupperne i 2006 begyndte på deres ’Befri Katie’-kampagne. Men siden den 33-årige Katie Holmes forleden søgte skilsmisse fra sin 49-årige mand, Tom Cruise, begejstres grupperne nu over ’Mission Accomplished’.

For det er Scientology, det hele handler om. Cruise er et dedikeret og højt rangerende medlem af sekten, og Katie har nu gjort op med sig selv, at sekten aldrig skal have lov til at få fingre i hendes og Toms fælles datter, Suri på seks år.

Læs også:

Se også: Nu er Katie befriet


I weekenden kom det frem, at Katies begrundelse for at søge fuld forældremyndighed over barnet skyldes, at hun som mor selv vil have indflydelse på datterens uddannelse og verdensopfattelse – det vil hun ikke overlade til Cruise eller rettere sekten.

Læs også: Cruises koner bliver kun 33 årBlandt andet fortæller en af hendes nærmeste venner til de amerikanske kendismagasiner, at Holmes følte sig skrækslagen ved tanken om, at barnet stod lige for at skulle begynde i Scientology-skole.

Katie Holmes er selv opdraget katolsk og har et efter amerikanske forhold meget afslappet forhold til religion. Derfor er fronterne igennem det fem år lange ægteskab da også blevet trukket skarpere og skarpere op mellem hende og Toms lidenskabelige sektdyrkelse.

Læs også:

Se også: Tom Cruise i chok: Katie Holmes vil have datteren

En anden anstødssten i parforholdet var, at Tom forlangte, at hans mor og søster skulle bo sammen med dem i huset. Tre kvinder i et hus, hvoraf husfruen er den yngste og mindst erfarne, levner ikke meget plads til husfruen.

Skænderierne er derfor taget til i styrke, og vennerne fortæller, at Katie derfor igennem det seneste stykke tid i al hemmelighed har planlagt at forlade sin mand.

Læs også:

Se også: Tom Cruise og Katie Holmes skal skilles

Holmes er taget til New York for at indgive sin skilsmissebegæring der. Her viser statistikken nemlig, at sandsynligheden for at få den fulde forældremyndighed er størst. Cruise vil på den anden side helst have skilsmissen kørt i Californien, hvor hans chancer for delt forældremyndighed er størst.

Det forlyder i øvrigt, at Katies ønske om skilsmisse kommer fuldstændigt bag på den snart 50-årige Tom, samt at Scientology-kirken har udtalt, at man ikke vil anerkende den kommende skilsmisse.1 af 2 Katie Holmes vil ikke have sin datter, Suri hjernevasket i Scientology. Foto: All Over Press
2 af 2 Inden krigen brød ud for alvor melle Katie Holmes og Tom Cruise. Foto: AP
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen